Τοπικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, πυκνότερες στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα. Παράλληλα, ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 0 έως 18 βαθμούς, στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα από 5 έως 21, στην Ήπειρο από 8 έως 25, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 12 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 23 βαθμούς, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 22 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς, ενώ περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης