Συννεφιασμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, λίγες βροχές στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στα νότια τμήματα του Αιγαίου, λίγα χιόνια στα ορεινότερα τμήματα και άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ).

Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θσσαλίας και του Ανατολικού Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα χιονίσει τοπικά στη Δυτική Μακεδονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 11 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 6 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική Ελλάδα ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -2 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και στα υπόλοιπα πελάγη νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί, αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στον Σαρωνικό και στον Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς και από το μεσημέρι σχεδόν μέτριοι.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης