Ο καιρός σήμερα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 07:14
Ο καιρός σήμερα
Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου και σταδιακή επικράτηση ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 10 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 23 βαθμούς τους Κυκλάδες και έως τους 27 βαθμούς στην Κρήτη, από 17 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στα βορειοδυτικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση και πρόσκαιρα σε θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, οι οποίοι γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και στον Σαρωνικό πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 08:18