Βελτιωμένο καιρό σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις αυξημένες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με σταδιακή βελτίωση αργότερα, προβλέπει για σήμερα Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.).

Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 12 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά 6 μποφόρ, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσει η θάλασσα Ρόδου όπου θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων μέτριοι 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτικότερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία αναμένεται να είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αν και στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κρήτη, Κυκλάδες
Προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα δυτικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ειδικότερα στα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων το πρωί. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Βαθμιαία οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης