Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Σάββατο, με βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί και αύριο σε υψηλά επίπεδα, αλλά την Κυριακή θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, κατά 5 – 7 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο 15/5 σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές οι οποίες θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο και την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχές θα είναι τοπικές. Μετά το μεσημέρι, όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ. Στο Αιγαίοι και τον Κορινθιακό οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις 8 μπ. Σταδιακά, όμως, θα στραφούν σε δυτικούς, με την ίδια ένταση. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στα βόρεια τους 26 βαθμούς, στα δυτικά τους 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 26 αλλά στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα αγγίξει τους 33 – 35 βαθμούς.

Την Κυριακή 16/5 στη Δυτική Ελλάδα προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τα νησιά του Κεντρικού και Βορείου Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν τοπικές νεφώσεις ενώ τοπικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι σε όλα τα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά, στο Κρητικό και στον Κορινθιακό, θυελλώδεις 8 μπ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν κατακόρυφη πτώση σε ολόκληρη τη χώρα και δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 22 – 24 βαθμούς, και στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 – 26 βαθμούς.

Νίκος Μαζαράκης
Φυσικός – Μετεωρολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης