Εκατόν πενήντα τόνοι φτηνής και ποιοτικής πατάτας στο καλάθι της νοικοκυράς είναι ο απολογισμός της πρώτης σοβαρής προσπάθειας να έλθουν σε απευθείας επαφή οι παραγωγοί με τους καταναλωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις αντιδράσεις, όσων για ευνόητους λόγους, δεν είδαν με καλό μάτι το εγχείρημα και προσπάθησαν να αποσιωπήσουν την πρωτοβουλία της zougla.gr, χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν το Σαββατοκύριακο το σημείο συνάντησης με τους παραγωγούς, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι τάσσονται με το κίνημα αυτοοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Ό,τι απέμεινε στα φορτηγά των παραγωγών Νευροκοπίου)

Ωστόσο, κατά την πρώτη αυτή προσπάθεια, δεν έλειψαν οι αστάθμητοι παράγοντες και οι αδυναμίες. Ορισμένοι καταναλωτές δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τις ποσότητες που επιθυμούσαν, αφού από το μεσημέρι της Κυριακής οι πατάτες άρχισαν να εξαντλούνται. Όμως έγινε προσπάθεια να μη φύγουν οι πολίτες παραπονεμένοι, αφού διανεμήθηκε μέχρι τέλους μικρή ποσότητα πατατών. Zητούμε την κατανοήσή σας για τις όποιες καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τις 31 Μαρτίου με 1η Απριλίου, οπότε και θα παραδοθούν οι ποσότητες που παραγγέλθηκαν, πέραν των 150 τόνων, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της εφημερίδας μας.


(Πολίτες περιμένουν υπομονετικά στην ουρά)


(Εθελοντές επί τω έργω)

(Δήλωση Δημάρχου Κηφισιάς την Κυριακή)

Η προσπάθεια μόλις άρχισε…

Με γνώμονα πάντα το συμφέρον του καταναλωτή και την έμπρακτη στήριξη του κινήματος, της πατάτας σήμερα, του οβελία αύριο, του λαδιού κλπ, η zougla.gr προετοιμάζεται πυρετωδώς μετά από συνεννόηση με τους παραγωγούς, να διατίθενται διάφορα προϊόντα χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων, σε κτίριο της εφημερίδας μας στο 17ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Σ’ ένα δικό σας supermarket, ανοιχτό για όλους εσάς, που θα εξυπηρετείστε ανά πάσα στιγμή, απολαμβάνοντας φρέσκα προϊόντα στις χαμηλότερες τιμές.

Με λίγα λόγια, η ηλεκτρονική μας εφημερίδα προσφέρεται να αποκαταστήσει την επικοινωνία που χρειάζεται μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή. Η διαδικασία αυτή, διαυγής και αξιόπιστη, διασφαλίζει τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές.

Όνειρο των συντελεστών της zougla.gr είναι η απευθείας πρόσβαση του καταναλωτή, σε μία σειρά από προϊόντα όπως αγνό λάδι, μέλι, οπωροκηπευτικά κ.α. η τιμή των οποίων πολλαπλασιαζόταν γεωμετρικά, μετά την παρέμβαση των κάθε λογής μεσαζόντων και κερδοσκόπων.

Θρίαμβος των καταναλωτών-παραγωγών

«Πόλεμος στους μεσάζοντες», «ναι στα φθηνά προϊόντα», «συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας», « η τιμή από το χωράφι μέχρι το ράφι πολλαπλασιάζεται», «στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή και τα ελληνικά προϊόντα», ήταν μερικά από τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες-καταναλωτές μέσω του zougla radio και της zougla.gr σε δηλώσεις τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που διεξήχθη η υπαίθρια διανομή πατατών Νευροκοπίου στην περιοχή της Κηφισιάς. Άνθρωποι από όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής παρήγγειλαν μέσω Διαδικτύου τις πατάτες και με καλή διάθεση, υπομονή ήρθαν να τις παραλάβουν. Παρά τις όποιες αντιξοότητες, αδυναμίες, δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατοί την προσπάθεια που ήδη ξεκινήσαμε. Άλλωστε η ρήση μας αντιπροσωπεύει. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Από τη Νότια Κορέα… στο zougla radio

Το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ προκάλεσε η πρωτοβουλία της zougla.gr να αναδείξει το κίνημα της αυτοοργάνωσης στην Ελλάδα της κρίσης και των Μνημονίων, με τηλεοπτικά συνεργεία ακόμη και από τη Νότια Κορέα, να καταγράφουν τις εικόνες από τη συνάντηση.

Tι κι αν οι εγχώριοι τηλεοπτικοί σταθμοί λησμόνησαν συνειδητά να αναφέρουν την zougla.gr που στήριξαν τους παραγωγούς και τους καταναλωτές; Δηλαδή απέκρυψαν συστηματικά και μεθοδευμένα ότι την εκδήλωση διανομής πατάτας στην Κηφισιά διοργάνωσε η ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr, βεβαίως με τη στήριξη των Δήμων Νευροκοπίου και Κηφισιάς. Νοτιοκορεάτες δημοσιογράφοι του SBS απευθύνθηκαν στην εφημερίδα μας για να πληροφορηθούν και όπως ήταν λογικό και υποχρέωσή μας, φιλοξενήθηκαν στο zougla radio.

Παρακολουθήστε τι δήλωσαν στο zougla radio

Τεχνικοί, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι του e-shop και όλο το επιτελείο της zougla.gr και του ραδιοφώνου μας ήταν εκεί και συνέδραμαν με τον οποιονδήποτε τρόπο στην παράδοση των ποσοτήτων πατάτας. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ανταποδίδοντας την αγάπη και την ανταπόκριση του κόσμου.



Πρόσκληση σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων

Η zougla.gr απευθύνεται σε όλους τους παραγωγούς που σκέπτονται να διαθέσουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα προσφέρει τη στήριξη που χρειάζεται αλλά και την πλατφόρμα της για την επίτευξη αυτού του στόχου. Τα προϊόντα μέσω της zougla.gr και μετά από συνεννόηση με τους ενδιαφερομένους παραγωγούς θα μπορούν να διατίθενται στις χαμηλότερες δυνατές τιμές παραγωγού, ενώ οι καταναλωτές θα πληροφορούνται σε καθημερινή βάση και με πάσα λεπτομέρεια τον τόπο και τον ακριβή χρόνο διάθεσης των προϊόντων καθώς και τις τιμές και τις προσφερόμενες συσκευασίες.
Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή και τη συν- οργάνωση μιας τέτοιας κίνησης μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από τις 09.00 έως τις 17.00 στην Αγγελική Πλουμαρτοπούλου.

Δείτε video από τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης