Σε καθημερινή βάση συνεχίζουν το έργο τους τα συνεργεία της εξειδικευμένης εταιρείας που έχει αναλάβει τη συλλογή του επικίνδυνου, τοξικού μετάλλου, υδράργυρου, στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

Το ευτύχημα, πάντως, είναι ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν εργαζόμενοι στο μετρό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί από τον υδράργυρο, δείχνουν ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό ισχύει για τους 237 από τους 260 εργαζομένους οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, καθώς για τους υπόλοιπους 23 δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα.

Να θυμίσουμε ότι την 12η του περασμένου Μαρτίου η ανάδοχος κοινοπραξία ενημέρωσε τη διεύθυνση ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» για πιθανή ύπαρξη υδραργύρου στο εργοτάξιο του σταθμού Βενιζέλου. Αμέσως απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι, το εργοτάξιο σφραγίστηκε και κλήθηκε πιστοποιημένη εταιρεία διαχείρισης τοξικών υλικών για αυτοψία, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της απορρύπανσης δεν θα εκτελεστεί καμία εργασία στο σκάμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης