ΠΡΟΣ


τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
τον αναπλ. Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη
ως εποπτεύοντες των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας

8 Φεβρουαρίου 2018


Κλεάνθη Γρίβας
Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Δρ. ψυχιατρικής ΑΠΘ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ
το Διοικητικό Συμβούλιο

του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ

ΓΙΑ «ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ»

«Αλλά δεν έχομεν μόνον αυτάς τας αποδείξεις της τρομοκρατίας, η οποία συνεχίζεται και μετά τας εκλογάς. Εχομεν και πάλιν τον κ. Καρδαμάκην και μετά τας εκλογάς. Και έχομεν το δικαίωμα από του εθνικού τούτου βήματος να απευθυνθώμεν προς αυτόν και να του είπωμεν: Ποίος είσαι συ, στρατηγέ Καρδαμάκη, ανάξιε ηγέτα του στρατεύματος;»

Γεώργιος Παπανδρέου

Αρχηγός της Ένωσης Κέντρου από το βήμα της βουλής στις 19/01/1962, κατακεραυνώνοντας τον κ. Καρδαμάκη, κύριο οργανωτή των εκλογών βίας και της νοθείας τον Οκτώβριο 1961.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ

τα 10 εκ των 15 μελών του Δ.Σ. του Ι.Σ.Θ.

ήτοι τους: Εξαδάκτυλο Αθανάσιο. Χατζηδημητρίου Μαρία, Νίτσα Νικόλαο, Ρίζο Σταύρο, Αθανασιάδη Χρήστο, Γεωργιάδη Χαράλαμπο, Καρανταγλη Νικόλαο, Μητσιάκο Γεώργιος, Παρασκευόπουλο Σάββα και Σιούλη Αθανάσιο),

τα οποία, με την (ουσιαστικά ανυπόστατη, νομικά διάτρητη και ηθικά αποκρουστική) ομόφωνη απόφασή τους στις 28 Νοεμβρίου 2017, για παραπομπή της συζύγου μου Αλεξάνδρας Ευθυμιάδου-Γρίβα, ειδικής παθολόγου, στο (κομματικά ομοαίματο και ομογάλακτο) Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ι.Σ.Θ.,

πυροδότησαν μια διαδικασία εφαρμογής ενός ιδιότυπου Συμβολικού Ποινικού «Δικαίου», σύμφωνα με το οποίο διώκεται το Φρόνημα (τι πιστεύεις) και όχι η Πράξη (τι έκανες), το οποίο (για όσους εντρυφούν στη νομική επιστήμη) αποτελεί ολοσχερή αναίρεση του δικαίου, αναβιώνοντας (ως καρικατούρα, ευτυχώς) μεθοδεύσεις από την εφιαλτική για τον τόπο εμπειρία της περιόδου του Εμφυλίου Πολέμου, παραβιάζοντας ανενδοίαστα κάθε δικονομικό κανόνα.

Με την αναγκαία διευκρίνιση:

(α) Ότι πρόκειται για ένα Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται (δυστυχώς, νομίμως) με κομματικά/παραταξιακά ψηφοδέλτια και, συνεπώς, είναι κομματοκρατούμενο [βλ. στην σημείωση 1, τα σχετικά κομματικά-βιογραφικά που χρησιμοποιούν τα ηγετικά του στελέχη στις προεκλογικές «εκστρατείες» τους για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Θ.)

(β) Ότι η προσωπική μου σχέση με τον εν λόγω Σύλλογο:

Είναι Εθελουσίως θέση «μη-συμμετοχής» (στις διαδικασίες του δεν μετέχω ούτε ως «ψηφοφόρος», ούτε ως «υποψήφιος», πρώτον, γιατί δεν διαθέτω τα «κατάλληλα προσόντα», και δεύτερον, γιατί δεν έχω καμιά κοινωνική ή ψυχολογική ανάγκη από τέτοιες «ιδιότητες»), και
Είναι καταναγκαστικά θέση υποχρεωτικής συμμετοχής, δεδομένου ότι, εξαιτίας της υφιστάμενης νομικής διευθέτησης, «πρέπει» να ανήκω σε ένα επαγγελματικό σωματείο προκειμένου να μπορώ να ασκώ το επάγγελμά μου.

ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ «ΔΙΚΑΙΟΥ»

Το Συμβολικό Ποινικό «Δίκαιο» (η εφιαλτικότερη μορφή «δικαίου» που αναιρεί κάθε έννοια Δικαίου και μοναδικό εργαλείο όλων των «δικαστηρίων σκοπιμότητας») όταν εφαρμόζεται σε περιόδους ανωμαλίας παράγει μη-αναστρέψιμες ατομικές και μαζικές τραγωδίες, ενώ όταν εφαρμόζεται σε περιόδους ομαλότητας παράγει ανεκδοτολογικές καταστάσεις που ανατρέπονται (ευτυχώς) με την προσφυγή του θιγόμενου στις διαδικασίες του Πραγματικού Ποινικού Δικαίου, το οποίο δεν κρίνει το Φρόνημα αλλά την Πράξη. Πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι, θύτες και θύματα, θα βρεθούμε συντόμως ενώπιον του φυσικού μας δικαστή.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογών του Συμβολικού Ποινικού «Δικαίου» αποτελούν, μεταξύ άλλων: η Φασιστική Ιταλία (Π.Κ. 1930 ή Κώδικας Ρόκκο), η Ναζιστική Γερμανία (τροποποίηση Π.Κ., φυλετικοί νόμοι του 1935), η σταλινική Ρωσία και οι χώρες που είχαν την ατυχία (εξαιτίας της παράνοιας των εμπλεκόμενων) να βιώσουν την τραγωδία του εμφύλιου αλληλοσκοτωμού (όπως η Ελλάδα κατά την περίοδο 1946-49, στην οποία με το Γ’ Ψήφισμα του 1946, τον Αναγκαστικό Νόμο 509, και άλλα συναφή «νομοθετήματα», καθιερώθηκε η Διοικητική εκτόπιση, τα Στρατόπεδα συγκέντρωσης, η Εκκαθάριση δημοσίων υπηρεσιών, ο Έλεγχος του φρονήματος (πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, η Στέρηση της ιθαγένειας, η δήμευση περιουσιών, κ.α., τα οποία θεσπίστηκαν ως «έκτακτα μέτρα» και επιβίωσαν επί δεκαετίες (καθότι, στην Ελλάδα, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού).

Προφανώς, το ιστορικό DNA ορισμένων εξακολουθεί, δυστυχώς, να επηρεάζει τη σκέψη και τη συμπεριφορά τους, με τρόπο ώστε να δίνουν αφορμή στην αναβίωση (ενδεχομένως όχι ενσυνείδητα και, ευτυχώς, μόνον εν είδει καρικατούρας) ενός «πνεύματος» (και πάλι ευτυχώς, μόνο αυτού) της δίωξης του φρονήματος με την οποία στέλνονταν κάποτε αρκετές χιλιάδες άνθρωπο στο απόσπασμα και δεκάδες χιλιάδες στις φυλακές και στα ξερονήσια, όχι γι’ αυτό που έκαναν, αλλά γι’ αυτό που ήταν (όπως αποδεικνύεται από τα βασανιστήρια και τις πιέσεις στις οποίες υποβάλλονταν για την «αποκήρυξη» των ιδεών τους).

ΔΕΙΤΕ το εξαιρετικό μάθημα για το «Συμβολικό Ποινικό Δίκαιο» του αείμνηστου καθηγητή ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΕΔΑΚΗ, στην εκπομπή «Ενεργός Πολίτης» (ΕΡΤ 3, 29-06-1994). https://www.youtube.com/watch?v=Z4rocc5Lb54

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Δυστυχώς για μένα αλλά και ατυχώς γι’ αυτούς, συμβαίνει να έχω υποστεί από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τις συνέπειες της παροξυσμικής λειτουργίας του Συμβολικού Ποινικού «Δικαίου» σε μια κατάπτυστη παρωδία «δίκης» στο Έκτακτο Στρατοδικείο Καρδίτσας τον Ιούνιο 1947 χωρίς μάρτυρες κατηγορίας, τα μέλη-ένστολοι φονιάδες του οποίου έστειλαν τον πατέρα μου γιατρό Δημοσθένη Γρίβα στο απόσπασμα σε ηλικία 35 ετών στις 20 Ιουνίου 1947, επειδή αρνήθηκε να αποκηρύξει τις ιδέες του (παρά τις δημόσιες παρεμβάσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Ιεζεκιήλ να αποτρέψει τη δολοφονία του, στέλνοντας και δημοσιοποιώντας ένα ικετευτικό τηλεγράφημα στον «εστεμμένο φελλό» που κατείχε τότε τον θρόνο («εστεμμένος φελλός» κατά τον Γ. Α. Βλάχο της Καθημερινής ή «ηλίθιος Γλιξβούργος» κατά τον Ναπολέοντα Ζέρβα ή «απλώς κουφιοκέφαλος», κατά τον πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούζβελτ)

Σχετικό αφιέρωμα στη συγκεκριμένη περίπτωση «νομιμοποιημένης» δολοφονίας, έγινε από το περιοδικό ιστορικής έρευνας «Τετράδια», τχ. 38, Χειμώνας 1995-1996. Το κείμενο είναι αναρτημένο στις διευθύνσεις

http://www.grivas.info/politikes-dolofonies/163-20-6-1947 και

http://tvxs.gr/news/taksidia-sto-xrono/o-elasitis-giatros-dimosthenis-gribas

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΚΩΜΩΔΙΑ

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν απλώς ότι θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο μέσο στη χώρα μου και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εναντίον κάθε απόπειρας των 10 (εκ των 15) μελών του Δ.Σ. του Ι.Σ.Θ. να εφαρμοστεί (με ανεκδοτολογικό, βεβαίως, τρόπο) οποιαδήποτε, έστω και γελοιογραφική, απομίμηση πρακτικών του Συμβολικού Ποινικού «Δικαίου» σε βάρος της συζύγου μου Αλεξάνδρας Ευθυμιάδου-Γρίβα, ειδικής παθολόγου, γιατί τόλμησε να έχει άποψη για τα εμβόλια, η οποία:

1) Είναι απολύτως διαφορετική (προς τιμή της) από την άποψη των εν Ελλάδι εμβολιοφρόνων, πολλοί εκ των οποίων συνεργάζονται ποικιλοτρόπως (και με το αζημίωτο) με τις διάφορες εκφάνσεις του φαρμακο-βιομηχανικού καρτέλ που παράγει τα εμβόλια (χωρίς, βεβαίως, να δηλώνουν ποτέ την ύπαρξη σύγκρουσης συμφερόντων, όπως απαιτεί ο νόμος), οι οποίοι επιμένουν ότι «τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή και δεν έχουν παρενέργειες». Και

2) Είναι σύμφωνη με την άποψη όλων των διεθνώς εγκυρότερων πηγών ενημέρωσης, όπως «Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων» (CDC) των ΗΠΑ, το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων» (ECDC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα, τα οποία επαναλαμβάνουν επιμόνως στις ιστοσελίδες τους ότι «τα εμβόλια είναι φάρμακα και, ως τέτοια, έχουν και παρενέργειες: ήπιες (συνήθως), σοβαρές (έστω, σπανίως) και πολύ σοβαρές (έστω, σπανιότατα)». Και ότι αυτός που πρόκειται να τα κάνει πρέπει να είναι ενήμερος για όλο το φάσμα των παρενεργειών.

Το άκρως παράλογο «συμπέρασμα» που προκύπτει από τα παραπάνω είναι ότι:

1) Οι κάθε είδους ιατρικοί σύλλογοι, ενώσεις, εταιρείες, κ.λπ., εις την καθ’ ημάς Ανατολή, ενημερώνουν την ελληνική κοινωνία με απόλυτη επιστημονική συνέπεια και υπευθυνότητα ότι «τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή» και (σε σπάνιες περιπτώσεις παραδοχής) ότι «έχουν ελάχιστες ασήμαντες και παροδικές παρενέργειες», και ότι

2) Το αμερικανικό CDC και το ευρωπαϊκό ECDC παραπληροφορούν ασύστολα και ανεύθυνα τη διεθνή κοινωνία ότι «τα εμβόλια είναι φάρμακα και, ως τέτοια, έχουν και παρενέργειες: ήπιες (συνήθως), σοβαρές (έστω, σπανίως) και πολύ σοβαρές (έστω, σπανιότατα)».

Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κωμωδία (ευτυχώς), είναι φυσικό πολλοί να ανεβάζουν στη δημόσια σκηνή τον Αγαπητικό της Βοσκοπούλας αυταπατώμενοι ότι παίζουν τον Βασιλιά Ληρ.

Σημείωση: H ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη απάντηση της συζύγου μου Αλεξάνδρας Ευθυμιάδου-Γρίβα στο Δ.Σ. του ΙΣΘ στις 27 Νοεμβρίου 2017, με τίτλο «ΕΜΒΟΛΙΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ – ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ», μπροστά στην οποία τα ψελλίσματα των κατηγόρων της (χωρίς να αναφέρουν το γιατί ακριβώς την «κατηγορούν»), φαντάζουν ως πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ριγμένοι, είναι αναρτημένη σε πολλές ιστοσελίδες, όπως:

http://www.zougla.gr/apopseis/article/emvolia-apantisi-ston-iatriko-silogo-8esalonikis-pera-apo-tin-propaganda-tou-farmakoviomixanikou-kartel

http://www.grivas.info/emvolia/327-aleksandra-efthymiadou-griva-emvolia-apantisi-ston-isth-pera-apo-tin-propaganda

ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ

Στο μη-πλήρες «αντίγραφο των Πρακτικών» του Δ.Σ. στις 28 Νοεμβρίου 2017, που στάλθηκε στη σύζυγό μου στις 17 Ιανουαρίου 2018 (!) (ήτοι, με σχεδόν δύο μήνες καθυστέρηση) με απλό ταχυδρομείο όπως τεκμαίρεται από το ταχυδρομικό σήμαντρο (και όχι με δικαστικό επιμελητή, όπως ορίζει ο νόμος) και της επιδόθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2018 (!):

1) Δεν αναφέρεται η εισήγηση του προέδρου του ΔΣ με βάση την οποία πάρθηκε η απόφαση παραπομπής.
Εάν δεν έγινε μια τέτοια εισήγηση, τότε πώς πάρθηκε η εν λόγω απόφαση;
Εάν έγινε μια τέτοια εισήγηση, τότε γιατί δεν περιλαμβάνεται στα πλήρη «πρακτικά» που ζητήθηκαν επισήμως από την σύζυγό μου;

2) Η σύζυγός μου κλήθηκε παράτυπα και παράνομα σε πειθαρχική εξέταση, δεδομένου ότι το ΔΣ του ΙΣΘ παραβίασε κατάφωρα το άρθρο 69, παρ. 2, Β.Δ. 11 Οκτωβρίου/7Νοεμβρίου 1957 (ΦΕΚ Α/225), το οποίο ορίζει ότι είναι υποχρεωτική η κλήση του πειθαρχικά ελεγχόμενου μόνο με δικαστικό επιμελητή.

Αντ’ αυτού, η σύζυγός μου κλήθηκε παρανόμως με απλή ταχυδρομική επιστολή (ίσως λόγω… κρίσης) που έφτασε σ’ αυτή με μεγάλη καθυστέρηση (όπως αποδεικνύεται από τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην ημερομηνία που φέρει το εν λόγω έγγραφο και στην ημερομηνία παράδοσής του στο ταχυδρομείο, όπως προκύπτει από την ταχυδρομική σφραγίδα του φακέλου, τον οποίο, κάλλιστα θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ουδέποτε τον παρέλαβε, πράγμα που δεν προσιδιάζει στον χαρακτήρα της).

Βεβαίως, ο ταχυδρομικός διανομέας που ρίχνει τις επιστολές στα γραμματοκιβώτια, δεν μπορεί να θεωρηθεί «δικαστικός επιμελητής». ‘Η, μήπως, μπορεί; Καθότι, όλα είναι πιθανά στη χώρα της φαιδρής πορτοκαλιάς.

3) Στα έγγραφα που απέστειλε (με απλό ταχυδρομείο) το Δ.Σ. του Ι.Σ.Θ. στη σύζυγό μου, περιέχεται και ένα «μυστηριώδες» e-mail (!) κάποιας κυρίας «Chrysi Tsiouri»xpysat@yahoo.co.uk (4-10-2017) αγνώστων (και σε σας;) λοιπών στοιχείων, προερχόμενο από το Ηνωμένο Βασίλειο (;), στο οποίο η εν λόγω κυρία απλώς επισυνάπτει τη συνέντευξή της συζύγου μου στον Πρωινό Λόγο Κοζάνης (η οποία σας έχει ήδη σταλεί από τον Ι.Σ.Θ Κοζάνης), και παραθέτει μόνο το αγωνιώδες, υψηλής διανοητικής σύλληψης, «επιστημονικού» βάθους και άφθαστου «ήθους» ερώτημα-κραυγή: «καλά αυτή δε θέλει εισαγγελέα». (!!!)

Τώρα, «κατά ποια έννοια, μπορεί ένα τέτοιο e-mail, να συμπεριλαμβάνεται στην ιδιότυπη ‘δικογραφία’ που απέστειλα στη σύζυγό μου το Δ.Σ. του Ι.Σ.Θ., με απλό ταχυδρομείο»;, είναι ένα ερώτημα που μόνο το Δ.Σ. του Ι.Σ.Θ. μπορεί να απαντήσει.

Κι αυτό ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο μη-έλεγχος της ταυτότητας του αποστολέα του «μυστηριώδους» e-mali, μου στερεί τη δυνατότητα: (α) να ελέγξω την αξιοπιστία των «καταγγελλόμενων», και (β) Να κινηθώ νομίμως εναντίον του εάν τα καταγγελλόμενα είναι ανακριβή και εάν υποκρύπτουν ιδιοτελή κίνητρα (πράγμα που δεν είναι στον χαρακτήρα μου να κάνω).

4) Ερώτημα νομικής και λογικής απορίας: Είναι δυνατό να είναι πρόεδρος Πειθαρχικού που κρίνει γιατρό για τις απόψεις του για τα εμβόλια, κάποιος όπως ο κ. Δημήτρης Τσάμης (εξέχων στέλεχος της Ν.Δ. που θεωρεί «εγκληματίες» τους «αντι-εμβολιαστές» (όπως συνηθίζει να χαρακτηρίζει όσους έχουν άποψη για τα εμβόλια διαφορετική από τη δική του); [βλ. Σημειώσεις 2 και3]

Διότι, όπως είναι γνωστό, η «αντικειμενικότητα» ενός π.χ. φανατικού Χριστιανού που κρίνει την «ορθότητα» των θρησκευτικών φρονημάτων ενός φανατικού Μουσουλμάνου, έχει χειρότερη σχέση με τη δικαιοσύνη από τη σχέση της στρατιωτικής μουσικής με τη μουσική…

ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ «ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ»

Όπως σας ενημέρωσα ήδη, έχω κάνει τις προκαταρτικές ενέργειες για προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον κάθε «κυρωτικής» απόφασης που θα στηρίζεται στις παράνομες ενέργειες του Δ.Σ. του Ι.Σ.Θ. σε βάρος της συζύγου μου Αλεξάνδρας Ευθυμιάδου-Γρίβα.

Και σας διαβεβαιώνω ότι θα πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια του καταγγελλόμενου Δ.Σ. του Ι.Σ.Θ. να κατασκευάσει (για προφανέστατους λόγους σκοπιμότητας) έναν «αποδιοπομπαίο τράγο» στο βωμό των συμφερόντων του «ιατρο-φαρμακευτικού συμπλέγματος» που η ύπαρξη του συνιστά ύβρη για την ιατρική επιστήμη.

Σε άλλο κείμενό μου, θα αναφερθώ αναλυτικά στους αφανείς τρόπους της λειτουργίας της μέγιστης απειλής που συνιστά το «ιατρο-φαρμακευτικό σύμπλεγμα» για την ατομική και δημόσια υγεία και της διαπλοκής ορισμένων γιατρών με (επίσης, ορισμένα) ΜΜΕ προς αμοιβαίο όφελος.

Προς το παρόν, περιορίζομαι να σημειώσω ότι στην οικογενειακή μας παράδοση τεσσάρων γενεών γιατρών, δεν υπάρχει χώρος για την «κουλτούρα» των «δηλώσεων μετανοίας».

Κατά τα άλλα, σε ότι αφορά τα λογικά και νομικά κενά στις ενέργειες του Δ.Σ. του Ι.Σ.Θ., ισχύει το ρηθέν: «Ελθέ αμέσως εξηγήσης τί θέλεις ειπείν».

Στη ζωή μου υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι που τους θεωρώ ευλογία γιατί με πυροδοτούν διαρκώς συναισθηματικά και διανοητικά και πολλοί άνθρωποι που με την παρουσία τους με κάνουν να νοιώθω διανοητική και συναισθηματική ασφυξία. Στην πρώτη κατηγορία, ανήκουν άνθρωποι όπως η Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα (σύζυγός μου, εδώ και πάνω από μισό αιώνα). Στη δεύτερη κατηγορία, ανήκουν άνθρωποι όπως εσείς.

Με άφατη θλίψη για την (αναγκαστική, εκ του νόμου) σχέση μου με τον επαγγελματικό «Σύλλογό» σας (εδώ και 4 δεκαετίες) και μαζί σας.

Κλεάνθης Γρίβας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Όπου θεωρήσω αναγκαίο.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Ι.Σ.Θ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ «ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» (Ν.Δ.)
(http://neaiatrikikinisi.blogspot.gr/p/blog-page_04.html)

ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ «ΙΑΤΡΙΚΟ» (!) ΣΥΛΛΟΓΟ

Dr. AΘΑΝΑΣΙΟΣ Α. ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ, Πλαστικός Χειρουργός
(πρόεδρος του Δ.Σ.)

Γεννήθηκα το 1963 στη Θεσσαλονίκη. Προέρχομαι από οικογένεια με κοινωνική και πολιτική δράση. Ο πατέρας μου Ανδρέας Εξαδάκτυλος, υπήρξε βουλευτής της β’ Θεσσαλονίκης το 1989 και νομάρχης Λάρισας την περίοδο 1990-1993.
Πολιτική δραστηριότητα: Από το 1981, όντας φοιτητής, εξελέγειν επανειλημμένα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, του Δ.Σ. της ΦΕΑΠΘ και συμμετείχα ως εκπρόσωπος των φοιτητών στη γενική συνέλευση του Ιατρικού Τμήματος επί σειρά ετών.
Διετέλεσα υπεύθυνος της ΔΑΠΦ-ΝΔΦΚ Ιατρικής και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Συμμετείχα σε τέσσερα συνέδρια της ΕΦΕΕ. Διεγράφη [!] από την ΟΝΝΕΔ το 1984-1985 ενώ κατά το ίδιο διάστημα ήμουν υπεύθυνος της ΔΑΠΦ-ΝΔΦΚ Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Το 1989 εξελέγειν Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Θεσσαλονίκης (τότε ΕΙΝΒΕΘ). Εξελέγειν μέλος του ΙΣΘ το 2002 και 2005. Δεν έθεσα υποψηφιότητα στις εκλογές του 2008.
Το 2004 και το 2007 εξελέγειν Γραμματέας (θέση αντίστοιχη του Προέδρου) της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης Ιατρών της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Δεν έθεσα υποψηφιότητα στις εκλογές του 2010.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΤΣΑΜΗΣ, Βιοπαθολόγος
(πρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου)

Γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύθηκε στην Ιατρική Βιοπαθολογία στην Ελλάδα (424 ΓΣΝΕ και Ιπποκράτειο ΠΝΘ) και στη Μεγάλη Βρετανία (King’s College Hospital). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 1999. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΙΣΘ το διάστημα 2002–2005 και αντιπρόεδρος του ΙΣΘ από το 2009. Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης από το 2002–2004. Από τον Ιούνιο του 2004 έως τον Οκτώβριο του 2008 διετέλεσε πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΕΡΤ-3. Διατηρεί ιδιωτικό εργαστήριο από το 1991.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2

Δημήτρης Τσάμης:
Κίνημα κατά των εμβολιασμών: Έγκλημα χωρίς τιμωρία;

THESTIVAL TEAM ΑΠΟΨΕΙΣ 03/10/17
http://www.thestival.gr/views/item/338801-kinima-kata-ton-emboliasmon-egklima-xoris-timoria
*Ο Δημήτρης Τσάμης είναι Ιατρός μικροβιολόγος, πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Εκατοντάδες παιδιά αλλά και ενήλικοι έχουν αρρωστήσει τους τελευταίους μήνες από ιλαρά στην Ελλάδα. Πολλοί νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, κάποιοι -λίγοι ευτυχώς- σε μονάδες εντατικής θεραπείας και το κακό εξαπλώνεται και μεγαλώνει απειλώντας εκείνους που η αδιαφορία ή η εγκληματική ξεροκεφαλιά των ιδίων ή των γονέων τους έχει αφήσει ανεμβολίαστους και απροστάτευτους.

Τα εμβόλια έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές στον κόσμο εδώ και δεκαετίες, έχουν απαλλάξει τον πλανήτη από θανατηφόρες πανδημίες, έχουν αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία και σχεδόν έχουν εξαφανίσει πολλές αρρώστιες.

Να όμως που κάποιες “ξεχασμένες” αρρώστιες επανεμφανίζονται και κτυπούν την πόρτα μας. Με όχημα την επιφυλακτικότητα απέναντι στους εμβολιασμούς την οποία καλλιεργούν εγκληματικά αντικοινωνικά άτομα που επικαλούνται ανύπαρκτα επιστημονικά δεδομένα και με την ανοχή της πολιτείας εν ονόματι του σεβασμού δήθεν του δικαιώματος συναίνεσης των γονέων. Είναι σεβαστό αυτό το δικαίωμα και παραδεκτό να το ασκεί ο γονέας εφόσον η απόφαση του ΔΕΝ θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού του ή τη ζωή άλλων παιδιών.

Τα ανεμβολίαστα παιδιά είναι πιθανόν να δράσουν ως λοιμογόνες εστίες στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό. Άρα η εγκληματική απόφαση των γονέων δεν απειλεί μόνο τα παιδιά τους αλλά και την κοινότητα και κατά συνέπεια η πολιτεία οφείλει να δράσει και να επιβάλλει τον εμβολιασμό προς όφελος της προστασίας της δημόσιας υγείας….

Ο καθολικός εμβολιασμός δεν λειτουργεί μόνον προστατευτικά για τους εμβολιαζόμενους. Σε βάθος χρόνου εξαλείφει την αρρώστια από προσώπου γης. Αυτός είναι ο σκοπός της ιατρικής επιστήμης. Η εξάλειψη του πόνου και των ασθενειών. Αυτή είναι και η υποχρέωση των ιατρών. Να δρουν έγκαιρα με τα όπλα της επιστήμης και να προλαβαίνουν αντί να θεραπεύουν. Οι εγκληματικές αντιεπιστημονικές υστερίες και οι καταχρηστικές αντιλήψεις περί δικαιωμάτων δεν θα σταθούν εμπόδιο σ αυτό τον διαχρονικό αγώνα.

[Η καταχρηστική επανάληψη του επιθέτου εγκληματικός/ή/ο, οφείλεται άραγε σε λεξιπενία ή σε γνήσιο οργίλο φανατισμό;]

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3

Ο Δημήτρης Τσάμης πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης

THESTIVAL TEAM 01/12/2011
http://www.thestival.gr/policy/item/13999-o-dimitris-tsamis-proedros-tis-nd-thessalonikis

Ο γιατρός και αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης διορίστηκε σήμερα Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Κομματικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. (Ο διορισμός από τον Αντώνη Σαμαρά αναμένεται από λεπτό σε λεπτό).

Ο Δημήτρης Τσάμης διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΡΤ-3 επί κυβέρνησης Καραμανλή και είναι από… κούνια στέλεχος του γαλάζιου κομματικού μηχανισμού.

Η διαδοχή του Δημήτρη Βαρτζόπουλου γίνεται μάλλον, με τον πλέον πετυχημένο τρόπο… Άλλωστε, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι οι τρεις Πρόεδροι της ΝΔ Θεσσαλονίκης, ο νυν, ο πρώην και ο επόμενος (Βαρτζόπουλος, Βάκης Φραντζής και Δημήτρης Τσάμης) είναι στενότατοι φίλοι από φοιτητές ακόμη, όταν έφτιαχναν την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης…

πηγή: taxalia.blogspot.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης