Ο Κώστας Γουλιάμος τακτικό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Ευρώπης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018, 15:16
Ο Κώστας Γουλιάμος τακτικό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Ευρώπης
Πολύ σημαντική στιγμή για τον πνευματικό και επιστημονικό κόσμο της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας, καθώς ο καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εντάχθηκε σήμερα ως τακτικό μέλος στην Ακαδημία Επιστημών της Ευρώπης. Η επίσημη τελετή έγινε σήμερα στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

«Η χαρά και η τιμή δεν είναι μόνο προσωπική αλλά αντανακλάται και στην πανεπιστημιακή και πολιτιστική μας κοινότητα» δήλωσε ο κ. Γουλιάμος.

Με σπουδές στην Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και τον Καναδά όπου δίδαξε για πολλά χρόνια, ο Κώστας Γουλιάμος είναι καθηγητής Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και πρόσφατα επανεξελέγη πρύτανης του Ιδρύματος. Είναι από τους λίγους Έλληνες επιστήμονες που έχει εκλεγεί καθηγητής και στην Κίνα. Έχει σπουδαίο διδακτικό και ερευνητικό έργο αλλά και συμμετοχή στα κοινά.

Κατάγεται από την Καλαμάτα και ζει μόνιμα στη Λευκωσία. Έχει πολύ μεγάλη βιβλιογραφία και αρθρογραφία σε θέματα διεθνών σχέσεων και παγκόσμιας οικονομίας, ενώ είναι και τακτικός αρθρογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης: Κώστας Γουλιάμος ένας ευπατρίδης του πνεύματος

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018, 15:20