Με μια… ντροπιαστική για τη χώρα και την εικόνα της έκπληξη ήρθε αντιμέτωπη η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, διαπιστώνοντας πως στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού δεν κοβόταν ούτε μία απόδειξη για τα είδη που διατίθεντο στο πωλητήριο – το οποίο υποδέχεται ετησίως περισσότερους από 3.621.000 επισκέπτες (στοιχεία του 2014) και σε επίπεδο προσέλευσης κοινού μπορεί να συγκριθεί κατ’ αναλογία με την Ακρόπολη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά το κακό δεν σταματάει εδώ: οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι η ταμειακή μηχανή δεν είναι καν δηλωμένη στην εφορία, οπότε, είτε κόβονταν οι αποδείξεις είτε όχι, δεν θα αποδιδόταν ο φόρος!

​Το Υπουργείο Πολιτισμού αναμένει πλέον το επίσημο πόρισμα των φορολογικών αρχών για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειές τουΤο Υπουργείο Πολιτισμού αναμένει πλέον το επίσημο πόρισμα των φορολογικών αρχών για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειές του. «Αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία. Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. 

Εξάλλου, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) με ανακοίνωσή της ζητά ο έλεγχος να γίνει προς πάσα κατεύθυνση και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, «ώστε οι ευθύνες, αν υπάρχουν, να αποδοθούν και να καταμεριστούν δίκαια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα δε με κύκλους του ΥΠΠΟ στην Κρήτη, αποστέλλεται άμεσα ελεγκτικό κλιμάκιο για να επιθεωρήσει την κατάσταση εκ μέρους του υπουργείου και προγραμματίζεται να ξεκινήσουν έλεγχοι σε όλα τα πωλητήρια της χώρας που διαχειρίζεται το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης