Ο Μίκης Θεοδωράκης γίνεται σήμερα 89 ετών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014, 11:53
Ο Μίκης Θεοδωράκης γίνεται σήμερα 89 ετών
Τα 89 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης και προς τιμήν του διοργανώνεται στη Ζάτουνα Αρκαδίας, τον τόπο εξορίας του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, μια ξεχωριστή επετειακή συναυλία.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης 29 Ιουλίου στις 21:00 στην πλατεία μπροστά στο μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης».

Θα ακουστούν τραγούδια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την εξορία του στη Ζάτουνα, καθώς και άλλα γνωστά τραγούδια του μεγάλου δημιουργού. Τα περισσότερα τραγούδια της Ζάτουνας (Αύγουστος 1968 – Οκτώβριος 1969) περιλαμβάνονται σε 11 συλλογές με την ονομασία «Αρκαδίες» και είναι από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών στην εργογραφία του συνθέτη.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι τραγουδιστές Λάκης Χαλκιάς, Μπάμπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη, Κώστας Πατσιάς, Μπέττυ Χαρλαύτη, Νίκος Καραγιάννης, Μαργαρίτα Γκινοσάτη.

Τη συναυλία -που προσφέρεται δωρεάν από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους καλλιτέχνες- στηρίζουν το Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» Ζάτουνας, ο δήμος Γορτυνίας και τοπικές επιχειρήσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014, 11:59