Βρίσκεται πολύ συχνά στην επικαιρότητα, όχι πάντα με τον θετικότερο τρόπο, αφού είναι από τους βασικούς εκπροσώπους της πιο συντηρητικής πτέρυγας της Ιεραρχίας.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος πολλές φορές έχει προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις, ενώ τώρα ήρθε η ώρα να γίνει και … πλατεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση ελήφθη από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας- Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη, που αποφάσισε να δώσει το όνομα του μητροπολίτη σε μία υπό διαμόρφωση πλατεία του Δήμου, στη συνοικία Κωνσταντινοπολίτικα

Και αυτή η απόφαση όμως δεν ελήφθη χωρίς αντιδράσεις με τη μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και να την καταψηφίζει και να την καταγγέλλει.

Όπως καταγγείλει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ Απόστολος Αντωνούδης, γράφοντας στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook «Η διοίκηση του Πυλαίας – Χορτιάτη αποφάσισε να δώσει το όνομα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, σε πλατεία στα Κωνσταντινουπολίτικα Πυλαίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό βεβαίως είναι μια πολιτική πράξη θέλοντας να “κλείσει το μάτι” στις “θρησκευτικές ψήφους” (χρονιά Δημοτικών εκλογών) . Εκτός από το γεγονός ότι σπάνια δίνονται ονόματα εν ζωή προσώπων, το συγκεκριμένο εκτός των άλλων είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, με δημόσιο λόγο ακραίο, διχαστικό και ενίοτε εμπρηστικό.

Η περιοχή αυτή βρίθει ονομάτων που ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ να τους τιμήσουμε»

Πηγή: voria.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης