Το κτίριο της ΜΕΡΥΠ διεκδικεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Την ανακοίνωση έκανε ο νέος Περιφερειάρχης στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τονίζοντας ότι έχει αποστείλει ήδη επιστολή στον αρμόδιο υπουργό ζητώντας να κινηθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου προκειμένου να αξιοποιηθούν από την Περιφέρεια για Διοικητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι χθες επικοινώνησε με το υπουργείο και πήρε τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα συζητηθεί και θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του κτιρίου.

Το θέμα έθεσε στην Οικονομική Επιτροπή ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Γιαννόπουλος κάνοντας μια γενική αναφορά στην ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Παρατηρείται το φαινόμενο σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος οι δημόσιες υπηρεσίες να είναι διάσπαρτες και να στεγάζονται σε διάφορα κτίρια πληρώνοντας τις περισσότερες φορές και ακριβά ενοίκια, τη στιγμή που υπάρχουν πολλά δημόσια κτίρια που είναι εγκαταλελειμμένα και θα μπορούσαν μέσα από έναν κατάλληλο σχεδιασμό να αξιοποιηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της ΜΕΡΥΠ υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως Διοικητήριο αφού σήμερα το Δημόσιο δεν έχει χρήματα για να κατασκευάσει καινούρια κτίρια.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης