Ο υπουργός Δικαιοσύνης για τον Ν. Ρωμανό και το «βραχιολάκι»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης για τον Ν. Ρωμανό και το «βραχιολάκι»
Απάντηση στις βολές που δέχεται, μέσω δημοσιευμάτων, για το θέμα της φοίτησης του Νίκου Ρωμανού με «βραχιολάκι», δίνει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος.

Με αφορμή τη σφοδρή κριτική η οποία ασκείται για τη ρύθμιση που δίνει το δικαίωμα στους κρατουμένους, όπως τον Ν. Ρωμανό, να παρακολουθούν τις σπουδές τους με «βραχιολάκι», ο κ. Παρασκευόπουλος μιλά για «συντονισμένη προσπάθεια ανακάλυψης ατοπημάτων» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Στην ανακοίνωσή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους περνά η απόφαση για τη χορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών στους κρατουμένους από τον ανακριτή στο πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής και τον εισαγγελέα και δηλώνει ανοιχτός σε κάθε άποψη που θα προάγει το Κράτος Δικαίου.

Αναλυτικά, αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Παρασκευόπουλου:

«Η συντονισμένη προσπάθεια για ανακάλυψη ατοπημάτων στην νομοπαρασκευαστική δραστηριότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Σειρά τώρα έχει η γνωστή ρύθμιση για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων με "βραχιολάκι". Το Υπουργείο προκρίνει να επαφίεται η σχετική κρίση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής, το οποίο προεδρεύεται από εισαγγελέα. Λόγος: ο εισαγγελέας - επόπτης της φυλακής είναι γνώστης, όχι μόνο της κατηγορίας ή της καταδίκης, αλλά και της πορείας του κρατουμένου και των συνθηκών της εκτέλεσης της ποινής, δεδομένα τα οποία συνήθως δεν είναι γνωστά στον ανακριτή της υποθέσεως. Θεωρεί άραγε κανείς ακατάλληλους για τη σχετική κρίση τον εισαγγελέα και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου;

»Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά: θα ακούσει στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης με πολύ προσοχή τους αντιλόγους, θα επεξεργαστεί τα κείμενα και θα προτείνει τις θέσεις που προάγουν την κοινωνική ασφάλεια και το Κράτος Δικαίου. Παρακάμπτει τις κραυγές και ευχαριστεί τους πολίτες και τους αρμόδιους που συμβάλλουν με τα σχόλια τους στην ευρύτερη νομοπαραγωγική διαδικασία».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015, 11:24