Αθώος δήλωσε ο 30χρονος Νασίφ Αχμέντοφ, γνωστός ως Νικολάι, ο οποίος απολογούμενος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας την Πέμπτη, προσπάθησε να πείσει πως δεν είδε τίποτα ύποπτο στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, στο οποίο έλαβε χώρα η άγρια δολοφονία και ο φρικαλέος τεμαχισμός της μικρής Άννυ.

Ούτε κηλίδα αίματος δεν είδε στο σπίτι, ούτε μύρισε κάποια ασυνήθιστη μυρωδιά, ισχυρίστηκε ο 30χρονος βουλγαρικής καταγωγής. Η παρατηρητικότητά του εξαντλήθηκε μόνο σε δύο κατσαρόλες που έλειπαν από την κουζίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι έμενε στο σπίτι-κολαστήριο της Μιχάηλ Βόδα για μεγάλο χρονικό διάστημα και για δυο διαφορετικές χρονικές περιόδους, ο Νικολάι επιχείρησε να δείξει στους δικαστές πως τις συγκεκριμένες ημέρες, κατά τις οποίες φέρεται να δολοφονήθηκε η μικρή Άννυ, ο πατέρας του κοριτσιού, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββας), του είχε ζητήσει να μην κοιμηθεί εκεί διότι είχε πάει η μητέρα του. 

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως όσα λέει ο Σάββας είναι ψέματα. Παίρνοντας τον λόγο ωστόσο, ο Σάββας, μόλις ολοκλήρωσε την απολογία του ο Νικολάι, είπε προς το δικαστήριο: «Εγώ θέλω να πω ότι (ο Νικολάι) λέει ψέματα και ξέρει τι έχει γίνει. Γιατί λέει ψέματα δεν ξέρω».

Απολογούμενος με τη βοήθεια διερμηνέα, ο Νικολάι -αφού εξέφρασε φόβους για τη ζωή του «με όλα αυτά που συμβαίνουν στις φυλακές», έστρεψε τα πυρά του σε βάρος του Σάββα, από τις διηγήσεις του οποίου είχε μάθει τις αποτρόπαιες πράξεις του, όπως είπε, πριν τις καταγγείλει στις βουλγαρικές Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει με τι άνθρωπο έχετε να κάνετε αλλά δεν είναι καθόλου χαζός. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και γιατί είμαι εδώ» είπε.

Πρόεδρος
: «Τη Μεγάλη Τετάρτη που μείνατε σπίτι (του Σάββα), το παιδί σε τι κατάσταση ήταν; Τις προηγούμενες ημέρες η Άννυ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, Είχε παραπονεθεί για κάτι;»
Κατηγορούμενος: «Το παιδί ήταν υγιέστατο και μόνο μια φορά μου είχε πει ότι την πονούσε το στομάχι της. Τη Μεγάλη Τρίτη μου το είπε. Το είπα στον πατέρα της και μου είπε θα πεινάει, (και) να παραγγείλουμε φαγητό. Αγοράσαμε τρία σουβλάκια κοτόπουλο.» 
Πρόεδρος: «Την Τετάρτη το βράδυ τι ώρα έπεσε για ύπνο η Άννυ;»
Κατηγορούμενος: «Δεν ξέρω γιατί το παιδί κοιμόταν όταν επέστρεψα.»
Πρόεδρος: «Σας ανησύχησε κάτι με την Άννυ, ροχάλιζε, έκανε περίεργο θόρυβο;»
Κατηγορούμενος: «Όχι.»
Πρόεδρος: «Αυτά που λέει ο Στάνισλαβ ότι σας φώναξε, είδατε το παιδί νεκρό, του είπατε να την τεμαχίσει κλπ είναι ψέματα;»
Κατηγορούμενος: «Αν ήταν και ένα χιλιοστό από αυτά που λέει αλήθεια θα σας το έλεγα. Αν είχα παραμικρή ανάμιξη σαν άνδρας θα σας το έλεγα.»
Πρόεδρος: «Λέει ψέματα δηλαδή;»
Κατηγορούμενος: «Ναι.»
Πρόεδρος: «Γιατί το κάνει; Τι θέλει να αποκρύψει;»
Κατηγορούμενος: «Εγώ ενάμιση χρόνο τώρα προσπαθώ να καταλάβω και να διαλευκάνω τα πράγματα. Είμαι τώρα στη φυλακή και δεν μπορώ να σκέφτομαι όπως εσείς.»
Πρόεδρος: «Γιατί να πει αυτό το ψέμα;»
Κατηγορούμενος: «Δεν μπορώ να πω εγώ, υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξειδικευμένοι να πουν.»

Νωρίτερα απολογήθηκε ο Διογένης Γουργούρης, ο οποίος κατηγορείται για το πλημμέλημα της ψευδορκίας καθώς είχε πει στους αστυνομικούς ότι φιλοξενούσε την Άννυ στο σπίτι του.

«Από το 2011 γνωρίζω τον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ από έναν φίλο μου που ήταν πελάτης του. Είχαμε συνευρεθεί σεξουαλικά δύο φορές έναντι 20 ευρώ» ανέφερε ο κατηγορούμενος, προσθέτοντας πως φιλοξενούσε το ζευγάρι για κάποιους μήνες και είπε στους αστυνομικούς ότι έλεγε και η μητέρα της Άννυ.

Αύριο, Παρασκευή αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως για την υπόθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης