«Ο Νίκος Ρωμανός αποδέχεται και το βραχιολάκι»

«Ο Νίκος Ρωμανός αποδέχεται και το βραχιολάκι»
Ο Νίκος Ρωμανός θα αποδέχονταν ακόμη και το βραχιολάκι δήλωσε ο δικηγόρος του απεργού πείνας, Φραγκίσκος Ραγκούσης, εκφράζοντας την θέληση του Ν. Ρωμανού να «σπουδάσει και όχι να αποδράσει».

«Φυσικά και το πιστεύω ότι θα επιστρέψει στη φυλακή, εάν παρακολουθήσει μαθήματα. Έχω την ηθική δέσμευση, σαν δικηγόρος, και μπορώ να το πω δημόσια. Αν θέλουν, και νομικά, ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι για να σπουδάσει και όχι για να αποδράσει» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο κ. Ραγκούσης.

«Και το βραχιολάκι θα αποδεχθώ και ό,τι άλλο υλοποιείται. Δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες και είναι και το βραχιολάκι αποδεκτό από τον κ. Ρωμανό», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος τόνισε ότι δεν θέλει παρεμβάσεις «που να πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης, ούτε το κύρος της έννομης τάξης».

«Πιστεύουμε, όμως», συνέχισε, «ότι μέσα από τη νομιμότητα και τη διαφάνεια μπορούμε να περιμένουμε μία λύση ευνοϊκή και άμεση. Να πάρει την άδειά του, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως τη σκεπτόταν όταν έδινε εξετάσεις», πρόσθεσε.

«Έφτασε στο σημείο να γίνει μεταγωγή από τον Αυλώνα στον Κορυδαλλό. Γιατί έγινε αυτό, αν δεν ήταν να παρακολουθήσει μαθήματα;» διερωτήθηκε ο κ. Ραγκούσης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014, 14:04