Ο καταζητούμενος εκτελεστής πέρασε από την Πάτρα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 22:06


Ο καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, Αμπντεσλάμ Σαλάχ φέρεται να είχε επιβιβασθεί την 1η Αυγούστου σε πλοίο που απέπλευσε από το λιμάνι του Μπάρι και να επέστρεψε την 5η του ίδιου μήνα, αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

Σε πλοίο που απέπλευσε από το λιμάνι του Μπάρι με προορισμό την Πάτρα φέρεται να είχε επιβιβασθεί την 1η Αυγούστου ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ«Έφθασε στο Μπάρι την 1η Αυγούστου με έναν φίλο του, με αυτοκίνητο. Επιβιβάσθηκε με το Ι.Χ. για την Πάτρα και από εκεί εξαφανίσθηκε για πέντε ημέρες, φτάνοντας, ίσως, στη Συρία», έγραψε η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, που έχει προφανώς πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές.

Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ εμφανίσθηκε μετά από πέντε ημέρες, επιστρέφοντας από την Πάτρα στο Μπάρι, πάντα με πορθμείο.

Στην συνέχεια φέρεται να διέσχισε την Ιταλία και στην συνέχεια να επέστρεψε στο Βέλγιο. Ο φίλος του, με τον οποίο ταξίδευε, σύμφωνα με την εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, είναι ο 26χρονος Βέλγος υπήκοος μαροκινής καταγωγής Αχμέντ Νταχμανί, ο οποίος συνελήφθη προχθές Σάββατο στην Αττάλεια της Τουρκίας.Την 6η Αυγούστου, το αυτοκίνητό τους πήρε κλήση στην περιφέρεια Βένετο, στην βορειοανατολική Ιταλία. Μπορεί, δηλαδή, ο Σαλάχ να επέστρεψε στο Βέλγιο όχι απευθείας από την Γαλλία, αλλά περνώντας από την Αυστρία.

Οι εισαγγελίες του Μπάρι και της Ρώμης διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση, αλλά και για τυχόν «ιταλικές διασυνδέσεις» με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.


Διαβάστε επίσης:


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 22:49