Οικονομική βοήθεια στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης από το ΟΑΕΕ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, 14:34
Οικονομική βοήθεια στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης  από το ΟΑΕΕ
Με δύο, άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα προτίθεται ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), να συνδράμει τους επαγγελματίες, των οποίων πλήγηκαν οι επιχειρήσεις, εξαιτίας των έργων κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης. Αυτό ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γεράσιμος Βουδούρης, ύστερα από σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της εταιρίας της Αττικό Μετρό.

Σύμφωνα με τον κ. Βουδούρη, οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες - αφού πρώτα εξασφαλίσουν τη σχετική βεβαίωση/πιστοποίηση από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - θα μπορούν να αλλάξουν ασφαλιστική κλίμακα προς τα κάτω, για δύο χρόνια. Στη συνέχεια, θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τη διαφορά που προκύπτει, χωρίς επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις.

Το δεύτερο μέτρο αφορά στο πάγωμα της εισφοράς ασφαλίστρων, που μπορεί να γίνει επίσης για δύο χρόνια και την εν συνεχεία αποπληρωμή τους, χωρίς πάλι να επιβαρυνθούν με επιπλέον οικονομικές εισφορές.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία του ΟΑΕΕ, ο κ. Βουδούρης ανέφερε πως είναι συγκρατημένα αισιόδοξος και επικαλέστηκε τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του Οργανισμού, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδά του αυξήθηκαν κατά 4%, συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, 14:34