«Ο ΟΑΕΔ χρειάζεται να προχωρήσει σε αλλαγή προφίλ»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015, 22:10
«Ο ΟΑΕΔ χρειάζεται να προχωρήσει σε αλλαγή προφίλ»
Ο ΟΑΕΔ πρέπει να αλλάξει "προφίλ" και να σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι στην κοινωνία - ανέφερε από την Λάρισα η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη. Σε σημερινή σύσκεψη της κ. Καραμεσίνη με στελέχη και εργαζομένους των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης της Λάρισας, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ παρατήρησε πως "μέχρι σήμερα ο ΟΑΕΔ δεν είχε υποδοχή, δεν είχε "ανίχνευση", δεν είχε συμβουλευτική, δεν παρείχε ποτέ αυτό που καλείται να κάνει - δηλαδή να παρέχει υπηρεσίες στους ανέργους. Θεωρώ ότι ο ΟΑΕΔ πρέπει να "κερδίσει" νέες προσλήψεις, και να σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι στην κοινωνία" σημείωσε.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η κ. Καραμεσίνη αναφέρθηκε στα προγράμματα απασχόλησης "νέας γενιάς", τα οποία θα στοχεύουν στην "εγγυημένη απασχόληση" αντί "των προγραμμάτων διαχείρισης ανέργων με επιδοματικό χαρακτήρα", υπογράμμισε την ανάγκη ολοκλήρωσης των προγραμμάτων απασχόλησης μέσω ΕΣΠΑ (τα οποία θα πρέπει να αποπληρωθούν έως το τέλος του έτους) και στάθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των σχεδίων δράσεων για νέους ανέργους και ανέργους 25 ετών και άνω. Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, τόνισε ακόμη την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας των υπηρεσιών του - ενώ από την πλευρά των προϊσταμένων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, κατατέθηκαν προβληματισμοί για την πορεία του φορέα, και επισημάνθηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά τη συγχώνευση του ΟΑΕΔ με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Σημειώνεται πως η σημερινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο περιοδειών της διοικήτριας του ΟΑΕΔ ανά την Ελλάδα, προκειμένου να διευρυνθεί ο κύκλος της άμεσης και αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στην Διοίκηση του ΟΑΕΔ και τους εργαζόμενους στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015, 22:10