Εκτός από τα κέντρα κράτησης και τα λεγόμενα hotspots, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαμονή των περισσότερων από 40.000 μεταναστών και προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, αξιοποιούνται και κάποια ξενοδοχεία.

Ένα από αυτά είναι το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Πόρτο Χέλι, όπου από χθες διαμένουν 140 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 40 είναι παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες από το ξενοδοχείο Γαλαξίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλήρωμη του ξενοδοχείου γίνεται από τη σύμπραξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, οι πρόσφυγες θα παραμείνουν για 7 ημέρες, ενώ ακόμα είναι άγνωστο αν θα παραταθεί η διαμονή τους ή αν θα αναχωρήσουν για κάποιο κέντρο φιλοξενίας ή άλλο ξενοδοχείο.

«Πρόκειται για Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι μας έχουν εντυπωσιάσει με τους φιλικούς τους τρόπους, την ευγένειά τους αλλά και την καθαρότητα που τους διακρίνει. Είναι απόλυτα συνεργάσιμοι και θέλουν διαρκώς να βοηθούν και να αυτοεξυπηρετούνται, καθώς όπως μας είπαν δεν μπορούν να κάθονται και να μην κάνουν τίποτα», δηλώνει στο zougla.gr η υπεύθυνη του ξενοδοχείου.

Πρόκειται για μια… ανάσα για τους επιχειρηματίες του τουρισμού, καθώς αυτή την περίοδο η τουριστική κίνηση είναι πολύ πεσμένη κι έτσι δημιουργείται για αυτούς μια ευκαιρία εσόδων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί είναι οι ξενοδόχοι που έχουν δηλώσει στις υπηρεσίες του ΟΗΕ τη διαθεσιμότητά τους, προκειμένου να προτιμηθούν για τη φιλοξενία των προσφύγων…

Διαβάστε ακόμη: Λαμία: Εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο επισκευάστηκε για να στεγάσει πρόσφυγες

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης