Το μέλος του νυν Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Παναγιώτης Περάκης, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος με δικό του συνδυασμό στις επικείμενες εκλογές στον ΔΣΑ. Οι Αθηναίοι δικηγόροι θα προσέλθουν στις κάλπες 26 και 27 Νοεμβρίου 2017, εκτός αν αποφανθεί διαφορετικά το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ (μπορεί να μεταφερθεί η ημέρα των εκλογών σε άλλη ημερομηνία μέσα στον Νοέμβριο του 2017).

Ο 55χρονος κ. Περάκης είναι αρκετά χρόνια στο συνδικαλιστικό χώρο του ΔΣΑ. Σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ και παράλληλα πρόεδρος της επιτροπής για την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη του CCBE (Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι για την αντιμετώπιση της δικηγορικής κρίσης και των καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους του υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι, για ν’ αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κατάσταση και να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα.

Να αλλάξουν, «όχι με τα συνήθη μεγάλα λόγια και τις γνωστές πρακτικές του κατεστημένου συνδικαλισμού των εντυπώσεων και των εξυπηρετήσεων, αλλά κάνοντας την επανάσταση της ουσίας, της σοβαρότητας, του συγκεκριμένου, του σύγχρονου, του σωστού πέρα και πάνω από ομάδες, κόμματα και παρατάξεις».

Στις προτεραιότητας του είναι η συγκρότηση ενός «Εθνικού Συμβουλίου της Δικηγορίας», στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πρώην πρόεδροι του ΔΣΑ, ενώ προτείνει την διεύρυνση της δικηγορικής ύλης σε συγκεκριμένα πεδία και την αναβάθμιση των συνθηκών άσκησής της, ενώ θεωρεί αναγκαίο τον ριζικό εκσυγχρονισμό του ΔΣΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης