Από τις πιο δύσκολες χρονιές για το πορτοκάλι φαίνεται πως είναι η φετινή εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης αλλά και των συνεπειών που είχαν οι ζημιές από τον παγετό τον Δεκέμβριο στην Ηλεία.

Για πολύ σοβαρό αυτό θέμα που δεν αφορά μόνο την Ηλεία αλλά και άλλες πορτοκαλοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Σε ό,τι αφορά την Ηλεία, πάντως, αντιμέτωποι με τον παγετό ήρθαν στις 12 Δεκεμβρίου, δεκάδες παραγωγοί του νομού στους δήμους του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας και της Ανδρίτσαινας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών της περιοχής, κ. Αλέξης Κατσάνης κάνει λόγο για τεράστια καταστροφή. «Παραγωγή υπήρχε αλλά μετά τον παγετό της 12ης Δεκεμβρίου καταστράφηκε μεγάλο μέρος της παραγωγής μας. Ο κόσμος έχει κάνει αιτήσεις στον ΕΛΓΑ και τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν ο Δήμος Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας. Η τιμή είναι γύρω στα 18 λεπτά αλλά κανείς δεν αγοράζει πια από εμάς λόγω της ζημιάς. Αν στην περιοχή μας μαζεύτηκαν 200 τόνοι είναι ζήτημα. Θα πρέπει η πολιτεία να μας βοηθήσει και να προχωρήσει στην άμεση εξατομίκευση των ζημιών», υπογραμμίζει ο κ. Κατσάνης.

Πηγή: iliatora.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης