Στην περίπτωση του Πατρινού επίκουρου καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Κώστα Κορδά ισχύει η ρήση «όποια πέτρα και εάν σηκώσεις, Έλληνα θα βρεις».

Ο πυρηνικός φυσικός επιστήμονας μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη, όπου διδάσκει στους φοιτητές του ΑΠΘ, τη Γενεύη όπου συμμετέχει στο πείραμα του Cern, αλλά και στην Πάτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κορδάς είναι παντρεμένος με την επίσης πατρινή σοπράνο Νάντια Φιόρου και έχουν έναν γιο.

Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά από πατρινούς γονείς, τον Σωκράτη και την Διαμάντω, μεγάλωσε στη Θέα της Πάτρας όπου και πήγε σχολείο. Αποφοίτησε από το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πατρών και εισήχθη στο Πανεπιστήμιο της πόλης.

Προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές (Μάστερ και Διδακτορικό) στο Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ και συνέχισε συμμετέχοντας σε ερευνητικά προγράμματα του εργαστηρίου LAL στην Orsay του Παρισιού, του Πανεπιστημίου του Τορόντο, του εργαστηρίου Frascatti της Ρώμης και του Πανεπιστημίου της Βέρνης.
Ασχολήθηκε με τη Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων για πρώτη φορά ως φοιτητής Μάστερ, συμμετέχοντας στο πείραμα CDF στο εργαστήριο Fermilab στο Σικάγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο CERN βρέθηκε για πρώτη φορά το 2000 ως ερευνητής στο πείραμα ATLAS.

Όπως έχει πει ο ίδιος η Φυσική Μεγάλων Στόχων (Big Science), του άρεσε από μικρό παιδί, όταν ήρθε σε επαφή, με το βιβλίο της Φυσικής της πέμπτης και της έκτης Δημοτικού, το οποίο είχε πολλά πειράματα.

Επίσης επηρεάστηκε από το βιβλίο του Βεργάδου στο Πανεπιστήμιο που έγραφε πολύ γλαφυρά για τα βασικά ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ένας φυσικός. Ρόλο στην απόφασή του έπαιξε και ο καθηγητής του στην διπλωματική Παναγιώτης Γιαννούλης, ο οποίος του έλεγε πως «οι καλοί δεν χάνονται ποτέ».

Πηγή: thebest.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης