Του Διονύση Θανάσουλα

Ο Ανδρέας Εμπειρίκος μπορεί να ήταν ένα ανοιχτό χαρτί για τους φίλους του, παρέμεινε όμως ένα αίνιγμα για όλους όσους δεν τον ήξεραν. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατο δημοσίευμα σε αμερικάνικη ιστοσελίδα αποκαλύπτεται αυτό που όλοι ήξεραν αλλά δεν έλεγαν, σεβόμενοι την μνήμη του νεαρού κληρονόμου και γόνου της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Ότι δηλαδή πέθανε από αυτοερωτική ασφυξία πάνω σε μια μοναχική στιγμή προσωπικού πάθους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θάνατός του, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, στην αμερικάνικη ιστοσελίδα που επικαλούνται το πόρισμα της αστυνομίας, προήρθε όταν ο Ανδρέας Εμπειρίκος ερεθίστηκε «πνίγοντας» τον εαυτό του τον Δεκέμβριο του 2011.

Το πόρισμα της αστυνομίας, οι ξέφρενες νύχτες της κόκας και η αποξένωση από τον εφοπλιστή πατέρα του

Μεγαλωμένος σε σπίτια «χρυσά κλουβιά», χωρίς να έχει την σχέση που κάθε παιδί θα ήθελε με τον πατέρα του, ο Άντριου όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του γνώρισε απαγορευμένες ηδονές, έκανε ελεύθερο σεξ και βίωσε μια έντονη ζωή με ξέφρενες νύχτες στη Νέα Υόρκη, άφθονη κοκαΐνη και πάρτι που αργούσαν να τελειώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εγγονός της αξέχαστης Ρίτα Χέϊγουορθ και γιος του Βασίλη Εμπειρίκου, ήταν για πολλούς μια αντιφατική προσωπικότητα.

Κάποιοι τολμούν παραλληλισμούς με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Νιάρχο, τον πιο έξυπνο αλλά και πιο απρόβλεπτο γόνο της δυναστείας, που πέθανε ρουφώντας ποσότητα κοκαΐνης, ικανή να σκοτώσει όχι έναν αλλά είκοσι πέντε ανθρώπους.

Μόνο που ο νεαρός Εμπειρίκος δεν ήταν απλώς ένας jet setter με λεφτά και πάθος για απαγορευμένες ηδονές όπως τα ναρκωτικά.

Ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί όχι μόνο ότι ήταν gay, αλλά και να ανεβάσει ερωτικά video με πρωταγωνιστή τον ίδιο σε γνωστή ιστοσελίδα πορνό.

Φιλάνθρωπος, ευγενικός και καλεσμένος συχνότατα σε κοσμικά event, o Ανδρέας Εμπειρίκος-Andrew για τους κολλητούς του- μπορεί να είχε ελληνικό αίμα στις φλέβες του, δεν ερχόταν όμως ποτέ στην χώρα μας, ούτε καν για διακοπές. Ένα παιδί αλλιώτικο απ’ τ’ άλλα.

Η φωνή του Άαρον Έντουαρντς, το βράδυ μιας Κυριακής του περασμένου Δεκέμβρη αντήχησε σπαραχτική, διαταράσσοντας την ηρεμία στο συγκρότημα Grand Chelsea, ένα από τα πιο γνωστά στο Μπόροου του Μανχάταν.

Η αστυνομία κατέφτασε λίγο αργότερα σε μια από τις πιο σικ γειτονιές της Νέας Υόρκης, και οι ντετέκτιβ αντίκρισαν τον Έλληνα γόνο, νεκρό πάνω στο κρεβάτι του, με μια σακούλα περασμένη στο κεφάλι του. Οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν μετά τις έρευνες το ενδεχόμενο της δολοφονίας, ενώ η μητέρα του έφτασε λίγο αργότερα συντετριμμένη από το τραγικό νέο.

Τραγική ειρωνεία; Ο Ανδρέας Εμπειρίκος φέρεται να έδωσε τέλος στην ζωή του, μια μόλις εβδομάδα πριν κλείσει τα είκοσι έξι του χρόνια, χωρίς ακόμα κανείς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί.

Καρπός ενός παθιασμένου έρωτα, από αυτούς που δεν είναι γραφτό να κρατήσουν για πάντα, ο Άντριου γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1985. Γονείς του η πριγκίπισσα Γιασμίν Αγά Χαν και ο Έλληνας εφοπλιστής Βασίλης Εμπειρίκος.

Με σπουδές στην Ψυχολογία, φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Φόρντχαμ-και τις κατάλληλες γνωριμίες, ο νεαρός Εμπειρίκος δεν δυσκολεύτηκε να δουλέψει από τα δεκαεννιά του χρόνια, σε προστατευμένα περιβάλλοντα.

Αρχικά πέρασε από την δισκογραφική Universal Music στο τμήμα των Δημοσίων Σχέσεων και την ίδια χρονική περίοδο ήταν συνεργάτης σε ραδιοφωνικό σταθμό και σε εταιρία design.

Ανήσυχο πνεύμα, άλλαξε κατά την διάρκεια της ζωής του πολλές δουλειές που τον έφεραν από το Πορτοφίνο στην Αμερική και την αεροπορική εταιρία Virgin Atlantic μέχρι το μοιραίο βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Αυτό που έφυγε όπως κάποιοι άλλοι «φευγάτοι» κληρονόμοι, που τα είχαν όλα και συνάμα τίποτα, που επιζητούσαν να είναι διαφορετικοί με οποιοδήποτε κόστος.

Ακόμα και την ίδια τους τη ζωή…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης