Ένα πρωτοποριακό στη σύλληψη και τη θεματική του τριήμερο Διεθνές Συνέδριο για τις πολυδιάστατες Φυσικές Επιστήμες, διοργάνωσε από τις 17 έως και τις 20 Μαρτίου στην Αίγινα η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με τη συμμετοχή 1.500 επιστημόνων από διάφορους κλάδους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος φιλοξενήθηκε ως εισηγητής στη συνεδρία με τίτλο «Επιστημονικές θεωρήσεις για συζήτηση» και το θέμα της ομιλίας του αφορούσε στη μεγάλη και ελπιδοφόρα εφεύρεση που έχει παρουσιαστεί στο zougla.gr. Η εισήγηση είχε τίτλο «Νέα Μέθοδος Παραγωγής Υδρογόνου και Ηλεκτρικής Ενέργειας δια Συντονισμού Υψηλών Συχνοτήτων», την οποία άκουσαν με προσοχή δεκάδες επιστήμονες οι οποίοι στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις και να συνομιλήσουν με τον Πέτρο Ζωγράφο και τον συνεργάτη του, δικηγόρο Ιωάννη Σπηλιόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Πέτρο Ζωγράφο και τον συνεργάτη του Ιωάννη Σπηλιόπουλο παρουσίασε στο κοινό ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης, ενώ την συνεδρία χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης. Η συνεδρία έκλεισε με το θερμό χειροκρότημα από τους συμμετέχοντες επιστήμονες και με την ευχή να υπάρχει γρήγορη εξέλιξη στην καθιέρωση της συγκεκριμένη εφεύρεσης…

Παρακολουθήστε την εισήγηση:

Πρωτοποριακές προτάσεις για τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών

Με ειδικές θεματικές που αφορούν στην αναδιαμόρφωση του τρόπου διδασκαλίας των φυσικών επιστημών και τις προτάσεις για μια νέα αντίληψη διδασκαλίας, για την εξέλιξη της Φυσικής Επιστήμης από την Αρχαιότητα έως σήμερα καθώς και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της, και με παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν σε θεματικές όπως «Μεσογειακή Διατροφή και Φυσικές Επιστήμες» , το 16ο Πανελλήνιο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΦ ανέδειξε παράλληλα τον πλούτο των Φυσικών Επιστημών και τη συμβολή τους στην Εκπαίδευση.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών ήταν οι διεθνούς κύρους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Νικόλαος Πράντζος Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Γαλλίας (CNRS) , οι ακαδημαϊκοί Σταμάτης Κριμιζής και Χριστοφόρου Λουκάς, η Βίκυ Καλογερά Διευθύντρια του Κέντρου Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Northwestern, ο Εμμανουήλ Τσεσμελής Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων στο Ερευνητικό Κέντρο CERN, ο Μάρκος Σκουλάτος ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μονάχου, ο ομ. Διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου Διονύσης Σιμόπουλος, ο Ευστράτιος Θεοδοσίου αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου ΕΚΠΑ.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης