Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Κερατέα, έπειτα από μία δύσκολη νύχτα κατά τη διάρκεια της οποίας οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα και να απομακρύνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Π.Υ. Νίκος Τσόγκας σημείωσε ότι η φωτιά δεν έχει πλέον επεκτατικό μέτωπο, αλλά υπάρχουν εκατοντάδες μικρές εστίες που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Σημειώνεται πως στη διάρκεια της νύχτας, η Πυροσβεστική ζήτησε τη συνδρομή του στρατού ο οποίος απέστειλε 50 στρατιώτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στο έργο της πυρόσβεσης «ρίχτηκαν» ξανά τα εναέρια μέσα: Συνολικά δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κερατέα η φωτιά πλησίασε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι πυροσβέστες, οι άνδρες της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν ενεργά με υδροφόρες του δήμου, εθελοντές αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες περιφρούρησης των κατοικιών. Ως αποτέλεσμα το βράδυ του Σαββάτου δεν σημειώθηκαν καταστροφές σε σπίτια.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής τόνισε στο zougla.gr ότι η πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, καθώς εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές εστίες ταυτόχρονα, «με φορά αντίστοιχη με αυτή του ανέμου, προκειμένου να γίνει πιο καταστροφική».


Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες

Οι καταστροφικές φλόγες στην Κερατέα έκαναν «στάχτη» δέντρα, χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια τόσο στην θέση Σάκκα (η οποία τελικώς τέθηκε υπό μερικό έλεγχο) όσο και στη Λάκιζα, με τις φωτιές να εκδηλώνονται στις 14.55 και 15.25 το μεσημέρι του Σαββάτου αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι κάτοικοι με λάστιχα και κουβάδες στα χέρια έβρεχαν τις στέγες και τις αυλές των σπιτιών τους, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που παρακολουθούσαν με αγωνία από τα μπαλκόνια την επιχείρηση που διήρκεσε όλο το βράδυ.

Συνολικά στην Κερατέα επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 56 μέλη πεζοπόρου τμήματος. Στην επιχείρηση για την κατάσβεση των πυρκαγιών συμμετείχαν και έξι οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Φλόγες κοντά σε κατοικίες στο σημείο Σάκκα Κερατέας

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο σημείο Σάκκα

Σάκκα: Η φωτιά εκτείνεται κατά μήκος της πλαγιάς

Δίπλα στα σπίτια τα πυροσβεστικά οχήματα

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Αλιβέρι

Υπό έλεγχο έθεσαν στις 08.30 το πρωί οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε δύσβατη περιοχή στο Αλιβέρι Κύμης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο παραμένουν 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα και έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Διαβάστε επίσης: Oλονύκτια μάχη στην Κερατέα
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014, 15:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης