Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης 

Το zougla.gr βρέθηκε στη Σαλαμίνα το πρωί της Παρασκευής για να απαθανατίσει τον «πόλεμο» που διεξαγόταν πάνω από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι μας έδειξε, λοιπόν, ο φωτογραφικός φακός; Δίπλα στην πλατφόρμα με τον γερανό που έχει αγκυροβολήσει πάνω από το ναυάγιο είναι δεμένο το «Aegean Breeze 1», το οποίο είναι εντεταλμένο να συνεχίσει την απάντληση του μαζούτ από το κύτος του βυθισμένου πλοίου.

Παραπλέοντα σκάφη ήταν τα εξής: ένα ωκεανογραφικό – ερευνητικό σκάφος, το οποίο βρίσκεται εκεί για τη συνεχή κατόπτευση του βυθού με τα όργανα που διαθέτει, δύο περιπολικά του Λιμενικού και ένα απορρυπαντικό που χρησιμοποιείται για την πόντιση των φραγμάτων. Στις 12.15 το μεσημέρι δεν παρατηρήθηκε άλλο πλοίο να προσεγγίζει, άρα, με λίγα λόγια, το άλλο σκάφος που είχε καλέσει ο Θόδωρος Κουντούρης, το «Σύρος», ή είχε απομακρυνθεί ή είχε λάβει εντολή να αποπλεύσει από την περιοχή. 

Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσαν στο zougla.gr αρμόδιοι τεχνικοί παράγοντες, ο γερανός που διακρίνεται πάνω στην πλατφόρμα δεν έχει καμία χρησιμότητα και νοικιάζεται έναντι 40.000 ευρώ την ημέρα. Η δικαιολογία ότι ο γερανός χρησιμοποιείται για την πόντιση φραγμάτων δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, διότι πάντα επιστρατεύεται πλεούμενο μέσο για την τοποθέτηση των φραγμάτων αυτών. Αν κάποιος κάνει τον λογαριασμό και πολλαπλασιάσει τις ημέρες που είναι και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο σημείο του ναυαγίου με το αντίτιμο που καταβάλλεται, αντιλαμβάνεται το μέγεθος των ποσών που αυτήν τη στιγμή «μοιράζονται» με αφορμή την εν λόγω υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Ωκεανογραφικό – ερευνητικό σκάφος)


(Το Aegean Breeze 1 που έχει δέσει στην πλατφόρμα πάνω από το ναυάγιο)


(Δύο περιπολικά του Λιμενικού και ένα απορρυπαντικό)


(Το ωκεανογραφικό από άλλη γωνία λήψης)


(Μια πιο κοντινή προσέγγιση του Aegean Breeze 1)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης