Στα Τρίκαλα ήταν την Κυριακή ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης βεβαιώσεων σε 42 μαθήτριες που μετείχαν στο πρόγραμμα Code Girls 2.0.

Σημειώνεται, πως το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη χρονιά στην πόλη της τεχνολογίας, με 42 συμμετέχουσες, από το μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού, Ματαρόα, με τη συνδιοργάνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πάιατ, αφού πρώτα ενημερώθηκε για τα όσα έμαθαν οι συμμετέχουσες κατά τη διάρκεια του προγράμματος στη συνέχεια κάθισε μαζί τους και με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Παπαστεργίου στα θρανία.

Επίσης, ξεναγήθηκε στους χώρους του 7ου Λυκείου Τρικάλων και είδε από κοντά το ρομπότ της Ομάδας Ρομποτικής του σχολείου το οποίο έλαβε το πρώτο βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής για Λύκεια.

Κατά την παράδοση των βεβαιώσεων παρακολούθησης των μαθημάτων εξήρε τη σημασία της πόλης των Τρικάλων στον τομέα της τεχνολογίας και προέτρεψε τις μικρές μαθήτριες, να κυνηγήσουν το όνειρό τους, καθώς, όπως ανέφερε «θα μπορούν να δημιουργήσουν, μόνο αν αγαπούν αυτό που κάνουν» φέρνοντας ως παράδειγμα, τη μαθηματικό της ΝΑΣΑ, Κάθριν Τζόνσον, που εμπνέει με τα επιτεύγματά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης