Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, μαζί με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, παραβρέθηκαν σήμερα στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της συνεκπαίδευσης της 1ης ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) και της 3rd Combat Aviation Brigade (3rd CAB) των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Στεφανοβίκειο.

Ο αμερικανός αξιωματούχος σε δηλώσεις του, τόνισε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως ένα πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και ότι οι συνεκπαιδεύσεις των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, βοηθάνε στην επίτευξη των στόχων της άμυνας και της ασφάλειας, όπως αυτοί τέθηκαν στη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, που υπεγράφη πρόσφατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πάιατ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων των δύο χώρων και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, με την ποικιλία του τοπίου της και το πολύ ωραίο κλίμα της, παρέχει ένα εξαιρετικό και μοναδικό περιβάλλον για την εκπαίδευση των πιλότων. «Η συνεκπαίδευση αυτή, παρουσιάζει την αμερικανική αφοσίωση στην συμμαχία με την Ελλάδα και είναι μια απτή απόδειξη ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται για την ασφάλεια, την ευημερία και την δημοκρατία της Ελλάδας, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην επιστολή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ.

Η συνεκπαίδευση των δυνάμεων των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε από τις αρχές Οκτωβρίου του 2019 σε περιοχές ασκήσεων ολόκληρης της χώρας και επικεντρώθηκε στη διεξαγωγή ημερήσιων και νυκτερινών πτήσεων, αεροκίνητων επιχειρήσεων, ασκήσεων μικρών κλιμακίων και βολών με όλα τα οπλικά συστήματα των ελικοπτέρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης