Με τους αναρχικούς παραλλήλισε την ομάδα ΔΕΛΤΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, λέγοντας πως οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσε αποτελούν την κύρια αιτία της κατάργησής της. 

«Έπραττε με τρόπο ανάλογο με τους αναρχικούς και όχι με κανόνες του κράτους» είπε απαντώντας στην Εύη Χριστοφιλοπούλου που ζητούσε την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή της ΔΗΣΥ Εύης Χριστοφιλοπούλου που καλούσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στην επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ γιατί ήταν «αποτελεσματική», ο Νίκος Τόσκας αποσαφήνισε τους λόγους για τους οποίους την κατάργησε.

«Μην παρασύρεστε επειδή ο κ. Χρυσοχοΐδης την ίδρυσε» συνέστησε στην κ. Χριστοφιλοπούλου και πρόσθεσε πως η ομάδα ΔΕΛΤΑ έπραττε με τρόπο ανάλογο με τους αναρχικούς και όχι με βάση τους κανόνες τους κράτους. «Είχε ξεφύγει από τον σκοπό της, έπραττε έξω από κάθε κανόνα» διαπίστωσε.

Πρ. Ειδικών Φρουρών: Αν οι αστυνομικοί είχαν τέτοια δράση θα έπρεπε να είναι υπόλογοι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα όσα υποστήριξε ο υπουργός σχολίασε μιλώντας στο zougla.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών κ. Βασίλης Ντούμας.

Όπως ανέφερε ο κ. Ντούμας, η δήλωση του υπουργού μας ξένισε αφού η ομάδα ΔΕΛΤΑ δεν δρούσε μόνη της, είχε επικεφαλής αξιωματικούς οι οποίοι και έδιδαν τις εντολές. 

«Οι αναρχικοί είναι γνωστοί για συγκεκριμένη δράση όπως λεηλασίες και καταστροφές περιουσιών. Τέτοια δράση είχαν οι αστυνομικοί; Αν είχαν τέτοια δράση θα έπρεπε εδώ και καιρό να είναι υπόλογοι» σημείωσε μεταξύ άλλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης