Οι Βούλγαροι επισκέπτες φεύγουν για την Κεραμωτή, τη Θάσο, την Ασπροβάλτα, την Χαλκιδική «μην παίρνοντας καν μυρωδιά» από την Κομοτηνή.

Αγανακτισμένος από την μη λειτουργία του περιπτέρου ενημέρωσης πολιτών στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής δηλώνει ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του, Νίκος Πουρτσίδης. Η λήξη της σύμβασής του σηματοδότησε και το τυπικό κλείσιμο του περιπτέρου. Τυπικό γιατί εκείνος το ανοίγει καθημερινά, εθελοντικά, θέλοντας να προσφέρει το δικό του λιθαράκι στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή του, όμως, για τον τρόπο που χειρίζονται οι φορείς και οι αρχές την υπόθεση των χιλιάδων Βουλγάρων επισκεπτών που διέρχονται από το Τελωνείο της Νυμφαίας. «Από παχιά λόγια χορτάσαμε πια» σημειώνει σπεύδοντας να προσθέσει «δεν βλέπω έργο. Περνούν χιλιάδες άνθρωποι κι εμείς δεν έχουμε καν έντυπο υλικό, τυπωμένο στη γλώσσα τους να τους δώσουμε».

Σύμφωνα με τον δραστήριο Κομοτηναίο οι Βούλγαροι επισκέπτες φεύγουν για την Κεραμωτή, τη Θάσο, την Ασπροβάλτα, την Χαλκιδική «μην παίρνοντας καν μυρωδιά» από την Κομοτηνή. Όπως λέει ο κος Πουρτσίδης στην Κομοτηνή και στην Ροδόπη γενικότερα μένουν οι οικονομικά ασθενέστεροι Βούλγαροι που απολαμβάνουν τις παραλίες της περιοχής κουβαλώντας ακόμη και το νερό που πίνουν από την πατρίδα τους μην αφήνοντας ούτε ένα ευρώ στην περιοχή.

Τέλος, ο κος Πουρτσίδης σπεύδει να κριτικάρει και την ανετοιμότητα των ίδιων των επαγγελματιών (ξενοδόχων κι εστιατόρων) που δεν προέβησαν ούτε καν στην έκδοση τιμοκαταλόγων στην βουλγαρική και την τουρκική γλώσσα. «Τουρισμός δεν γίνεται με λόγια, χρειάζεται έργα και δουλειά.» καταλήγει απογοητευμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης