Επειδή στη χώρα της απύθμενης λαμογιάς και της απάτης, το κύκλωμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ζει και βασιλεύει, σήμερα η zougla.gr, για δεύτερη φορά, φέρνει στο φως τη δράση μιας «μαϊμού» οργάνωσης, την οποία η κάμερα του «Κίτρινου Τύπου» «έπιασε στα πράσα» να εξαπατά τον κόσμο, αλλά, δυστυχώς, συνεχίζει να δραστηριοποιείται ανενόχλητη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρειάστηκε μια οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, για να αποκαλυφθεί ότι μέλη της οργάνωσης με την οποία είχε ασχοληθεί η έρευνα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου διέπρατταν ληστείες στην περιοχή του Λουτρακίου. Νωρίς την Πέμπτη, αστυνομικοί του Τμήματος Κορίνθου προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, που είχαν βάλει στο μάτι συνταξιούχους και ηλικιωμένους. Με το πρόσχημα ότι είναι άτομα με ειδικές ανάγκες ή ότι συγκεντρώνουν χρήματα για τέτοια άτομα, έμπαιναν σε σπίτια και, εξαπατώντας τους ανυποψίαστους φιλάνθρωπους, έκλεβαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και μπλοκ αποδείξεων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αγγελιοφόρος του Μηνύματος των ΑΜΕΑ». Η συγκεκριμένη «μαϊμού» οργάνωση αποτέλεσε αντικείμενο της έρευνάς μας, όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο επικεφαλής της – «εγκέφαλος», Νίκος Σαχαρίδης, κλείνει συμφωνίες με άνεργους, οι οποίες προέβλεπαν ότι εκείνοι θα ζητιάνευαν και θα έπαιρναν το 70% των εσόδων και εκείνος το 30%. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος φροντίζει να παίρνουν πιστοποιητικά ατόμων με ειδικές ανάγκες, για να μπορούν να τη γλιτώνουν από τους ελέγχους της Αστυνομίας.

Η ρεπόρτερ της εκπομπής προσποιήθηκε την ενδιαφερόμενη για τη δουλειά και επισκέφθηκε τον Νίκο Σαχαρίδη στο γραφείο του, στην οδό Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας. Της έδωσε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες και της συνέστησε να δουλεύει κυρίως στην περιφέρεια, για να κερδίζει περισσότερα. Όχι μόνο δεν έκρυψε την παράνομη δραστηριότητά του, αλλά της είπε και ότι πρόκειται για μια «εκσυγχρονισμένη επαιτεία». Με την πρώτη ευκαιρία, της διέθεσε μια συνεργάτη του, προκειμένου να της δείξει πώς γίνεται η δουλειά. Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο και θα καταλάβετε για τι μιλάμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από τη δημοσιοποίησή του, ο αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Σαχαρίδης, αντί να εξαφανιστεί από προσώπου γης, θεώρησε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Πήγε στο στούντιο της εκπομπής, υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί νομίμως.

Η κατάληξη του θέματος με τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης δείχνει την ασυδοσία με την οποία λειτουργούν οι επιτήδειοι, που το θράσος τους ξεπερνά κάθε όριο. Κανείς, έως τη στιγμή που η Αστυνομία υποψιάστηκε, παρακολούθησε και συνέλαβε τους ψιλικατζήδες ληστές, δεν είχε φροντίσει να σταματήσει την παράνομη λειτουργία της συγκεκριμένης οργάνωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης