Με τις καλύτερες προδιαγραφές φιλοξενίας υποδέχθηκε η Κρήτη έναν από τους πιο γνωστούς και πεπειραμένους Ρώσους κοσμοναύτες, τον 54χρονο Γιούρι Μαλέντσενκο, ο οποίος ξεκίνησε το πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασής του στη Γεωργιούπολη Χανίων και στο νέο υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα του νησιού, «Άνεμος».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ρώσος κοσμοναύτης στην οποία παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Περιφέρειας Κρήτης, Παναγιώτης Σημανδηράκης, δήλωσε, ενθουσιασμένος με τον τόπο, το κλίμα αλλά και την κρητική διατροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης καλωσόρισε τον Μαλέντσενκο στην Κρήτη τονίζοντας πως «είναι σημαντικό το γεγονός ότι εδραιώνεται μια σχέση συνεργασίας μεταξύ της Κρήτης και των φορέων της ρωσικής υπηρεσίες του διαστήματος. Η Κρήτη διαθέτει το περιβάλλον και την υποδομή για να παρέχει στους κοσμοναύτες τις κατάλληλες υπηρεσίες για να πραγματοποιήσουν την αποθεραπεία που χρειάζονται».

Ο Γιούρι Μαλέντσενκο εκθείασε το κλίμα, την ατμόσφαιρά και τους ανθρώπους της Κρήτης ενώ τόνισε πως δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί άλλο μέρος για να πραγματοποιήσει την διαδικασία της αποκατάστασης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η φύση, η θάλασσα, τα βουνά και ο αέρας της Κρήτης είναι τα συστατικά που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν δραστικά στην αποκατάσταση μου. Και μόνο που τα αντικρίζει κάποιος νιώθει την διαφορά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης