Ο ΣΕΤΕ ζητεί τη συμμετοχή του στον κοινωνικό διάλογο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 15:00
Ο ΣΕΤΕ ζητεί τη συμμετοχή του στον κοινωνικό διάλογο
Την αντίδρασή του για τη μη συμμετοχή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στην επιτροπή κοινωνικού διαλόγου για την απασχόληση εκφράζει με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιάννη Βρούτση, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

«Ο ΣΕΤΕ και οι 14 Πανελλήνιοι Κλαδικοί Τουριστικοί Φορείς- Μέλη του αδυνατούν να αντιληφθούν τη λογική αποκλεισμού του τουρισμού από αυτήν τη διαδικασία. Ένας εξαιρετικά σημαντικός τομέας της ελληνικής οικονομίας, που συνεισφέρει περισσότερο από το 16% του ΑΕΠ και δημιουργεί το 20% των θέσεων εργασίας, δεν καλείται στη συζήτηση για τα εργασιακά. Όταν, μάλιστα, η γνωστή μελέτη της Μακ Κίνσεϊ προβλέπει ότι, με ορίζοντα το 2020, σχεδόν οι μισές νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μέσω του τουρισμού, αυτός δεν καλείται να συμμετάσχει στη διαμόρφωση των στρατηγικών απασχόλησης», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην επιστολή.

Μάλιστα, ο κ. Ανδρεάδης τονίζει ότι οι κοινωνικοί εταίροι που μέχρι σήμερα υπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν εκπροσωπούν τον τουριστικό τομέα.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 16:30