Ο συγγραφέας του «Η άνοδος του Γ’ Ράιχ» σύμβουλος της κυβέρνησης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 11:48
Ο συγγραφέας του «Η άνοδος του Γ’ Ράιχ» σύμβουλος της κυβέρνησης
Ο Ιωάννης Κωτούλας, πρώην μέλος της Πολιτικής Άνοιξης και νυν σύμβουλος της κυβέρνησης στα λεπτά ζητήματα της ιθαγένειας και της μετανάστευσης, είναι συγγραφέας με «ειδίκευση» στη ναζιστική θεωρία.

Ο εν λόγω συγγραφέας κυκλοφόρησε το 2005 το πόνημα «Η άνοδος του Γ’ Ράιχ», στο οποίο αναφέρει πως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν απλώς μια έξυπνη λύση αξιοποίησης του εργατικού δυναμικού των αιχμαλώτων…

Ο κύριος Κωτούλας θεωρεί πως ο ναζισμός ήταν μια επανάσταση ενάντια στην άνοια των νέων και πως δεν πρέπει να τον απορρίπτουμε.

Ο βίος του συμβούλου της κυβέρνησης ήταν άρρηκτα δεμένος με το Δημόσιο από πολύ νωρίς. Διετέλεσε επιμελητής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών (1999-2000) και του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη (2000-2003).

Ο κ. Κωτούλας, ως φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπήρξε μέλος της Πολιτικής Άνοιξης και της φοιτητικής της παράταξης, «Νέοι Ορίζοντες». Αργότερα, όταν ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία, πήρε μαζί του και τον συγγραφέα-ιστορικό, ο οποίος ανέλαβε ρόλο μέλους της γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ.

Διορίστηκε στο Δημόσιο ως καθηγητής στο 4ο Γυμνάσιο του Αιγάλεω, αλλά και από εκεί αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου στις 8 Ιανουαρίου του 2012.

Σε αφιέρωμα του περιοδικού «Ιστορικά Θέματα», για τα «Εγκλήματα Πολέμου του Άξονα» ο κύριος Κωτούλας αναφέρει ότι ο ναζιστικός στρατός κατοχής δεν αιματοκύλισε την Ελλάδα, αλλά: «κατά την προέλαση του γερμανικού στρατού στην Ελλάδα δεν σημειώθηκαν έκτροπα... Η Λουφτβάφε είχε πραγματοποιήσει απλώς επιλεκτικούς βομβαρδισμούς, όπως εναντίον της Λάρισας, των Φαρσάλων και της Λαμίας. Σημειώθηκαν βεβαίως και παρατυπίες, όπως ο βομβαρδισμός του πλωτού νοσοκομείου Αττική».

Παράλληλα, σημειώνει πως οι κτηνωδίες των ναζί και των εγχώριων συνεργατών τους στην Κρήτη οφείλονταν στους ίδιους τους Κρητικούς!

«Ο αρχικά ευμενής τόνος της γερμανικής κατοχής διαταρασσόταν βέβαια από πράξεις αντιποίνων των δυνάμεων κατοχής... Όπως αυτά που συνέβησαν στην Κρήτη, αμέσως μετά τη λήξη των συγκρούσεων για την κατάληψη της νήσου. Αφορμή στάθηκε ο ακρωτηριασμός των πτωμάτων ορισμένων Γερμανών αλεξιπτωτιστών... » αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 14:38