Συνέντευξη: Λυδία Καραθανάση

Ο Φάνης Δέλλιος, είναι ο ιδρυτής της Αρωγής12+ και το ζωντανό παράδειγμα ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να νικήσει τη διαταραχή του εθισμού. Όπως επισήμανε στη «Ζούγκλα» «δεν είσαι υπεύθυνος που έχεις τη διαταραχή. Είσαι υπεύθυνος να την αντιμετωπίσεις». Ο Φάνης είναι 24 χρόνια καθαρός από τα ναρκωτικά. Τα τελευταία 13 χρόνια μέσω της Αρωγής12+, ενός μη κυβερνητικού σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο Φάνης δείχνει σε όλο και περισσότερους ανθρώπους ότι μπορούν να συμβιώσουν φιλικά με τη διαταραχή του εθισμού, να την ξεπεράσουν και να συνεχίζουν να ζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φάνης Δέλλιος

Μεταξύ άλλων, ο Φάνης Δέλλιος, μίλησε στο zougla.gr για τη δική του εμπλοκή με τα ναρκωτικά από την ηλικία των 15 έως και τα 25 του χρόνια, πώς κατάφερε να σταθεί πάλι στα πόδια του μέσα από τη συμμετοχή του σε ομάδες αυτοβοήθειας αλλά και πως έφτασε στην ίδρυση της Αρωγής12+.

Ακόμα, μίλησε για τους ανθρώπους που ζητούν τη βοήθεια του σωματείου, εκείνους που βγαίνουν νικητές έχοντας ολοκληρώσει το πρόγραμμα, κι εκείνους που διολισθαίνουν κάνοντας υποτροπή στις εξαρτήσεις τους. Επισήμανε ποια πρέπει να είναι η στάση του στενού κύκλου ατόμων με εθισμούς, ιδιαίτερα των γονέων, πότε απομακρύνεται κάποιος από το σωματείο, καθώς και για το πως λειτούργησε η Αρωγή12+ εν μέσω πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και ακούγεται δύσκολο για κάποιον που βρίσκεται σε διαδικασία απεξάρτησης, είτε από τα ναρκωτικά, είτε από τον τζόγο και το αλκοόλ, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη φράση του Φάνη πως «δεν πρέπει αυτοκτονήσεις τα πρώτα πέντε χρόνια της θεραπείας σου γιατί μπορεί να σκοτώσεις λάθος άνθρωπο».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Φάνη Δέλλιου στη «Ζούγκλα»:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης