Ρεπορτάζ : Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην εγχώρια showbiz η είδηση ότι γνωστός παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης εμπλέκεται σε υπόθεση που αφορά σε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών, το οποίο εξαρθρώθηκε στις 21 Μαρτίου του 2012 από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Και σε αυτή την περίπτωση, κύριο ρόλο στην επιχείρηση εξάρθρωσης διαδραμάτισε το θαυματουργό βαλιτσάκι της Ε.Υ.Π., το οποίο κατέγραψε σειρά υπόπτων συνομιλιών για προμήθεια και εμπορία ναρκωτικών και οδήγησε τις Αρχές στη σύλληψη τριών Ελλήνων και ενός Αλβανού, οι οποίοι φέρονται να διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης διαπίστωσαν ότι το κύκλωμα, το οποίο είχε ιδιαίτερη «αδυναμία» στην ηρωίνη και στην ακατέργαστη κάνναβη, προμήθευε με ναρκωτικά τόσο γνωστούς τηλεαστέρες όσο και ανθρώπους των «γηπέδων» και του έντυπου Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ως «εκπρόσωπος» της «επιχείρησης λευκού θανάτου» εμφανίζεται να είναι άνθρωπος ο οποίος είχε εμπλακεί -και εκ των υστέρων αθωωθεί- στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 26 Μαρτίου του 2007 στο προγραμματισμένο «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Παιανία.

Ας ξετυλίξουμε όμως το ρεπορτάζ…

Ο παρουσιαστής

«Δεν το περιμέναμε, πέσαμε από τα σύννεφα» ακούγεται να λέει η φωνή από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Περίοπτη θέση στη λίστα πελατών της οργάνωσης κατείχε ο γνωστός τηλεαστέρας της ελληνικής τηλεόρασης, ο οποίος βρίσκεται στο δυναμικό σταθμού εθνικής εμβέλειας και δεν είχε δώσει ποτέ το δικαίωμα να εμπλακεί το όνομά του σε υπόθεση ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για πασίγνωστο παρουσιαστή οικογενειάρχη, πάντα ευδιάθετο και χαμογελαστό, με μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες και πολλά πρωινά ταλέντα…

«Φέρε μου δύο εισιτήρια» ακούγεται να λέει συνθηματικά σε δύο συζητήσεις που είχε με τον μεγαλοέμπορο ναρκωτικών, εννοώντας με τη λέξη «εισιτήρια» δύο γραμμάρια κοκαΐνης. Ο 46χρονος φέρεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να έχει παραγγείλει δύο φορές κοκαΐνη από το κύκλωμα. Μία στις 14 Ιανουαρίου στο Αιγάλεω και μία στις 17 Μαρτίου στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρουσιαστής προμηθευόταν τα ναρκωτικά αυστηρά για προσωπική χρήση, γι’ αυτό άλλωστε και η δικογραφία που συντάχθηκε από τις αστυνομικές αρχές δεν τον επιβαρύνει με καμία κατηγορία. «Τώρα μένει να δούμε τι θα αποφασίσει ο εισαγγελέας» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στη zougla.gr.

Ο δημοσιογράφος

Η λίστα όμως με τους… γνωστούς πελάτες του κυκλώματος δεν σταματά εδώ.

Πληροφορίες της zougla.gr κάνουν λόγο για δημοσιογράφο μεγάλης οπαδικής εφημερίδας, γνωστό «συνδεσμίτη» μεγάλης ομάδας της χώρας, ο οποίος φέρεται να ήταν από τους «συχνούς» πελάτες του κυκλώματος, «παραγγέλνοντας» συνήθως κοκαΐνη.

Το ψευδώνυμο του άκρως γνωστό, ειδικά στους «λάτρεις» των γηπέδων. Η εφημερίδα στην οποία φέρεται να εργάζεται είναι καθημερινή, με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί σε κάθε της σελίδα.

Η υπόθεση ναρκωτικών

Πρόκειται για την υπόθεση που εξιχνιάσθηκε στις 21 Μαρτίου του 2012 από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με τη σύλληψη τριών Ελλήνων και ενός άνδρα, αλβανικής καταγωγής, για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Το σύστημα υποκλοπών της Ε.Υ.Π. κατέγραψε σειρά υπόπτων συνομιλιών για προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Το απόγευμα της 21ης Μαρτίου, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές του Κορυδαλλού και του Ελληνικού, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τέσσερις άνδρες, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 46, 52, 41 και 38 ετών αντίστοιχα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διακινούσε ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., αξιοποιώντας πληροφορία για δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν.

Κατασχέθηκαν:
• ποσότητα ηρωίνης, βάρους 92,8 γρ.
• ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 134,8 γρ.
• Ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 5,3 γρ.
• το χρηματικό ποσό των 12.080 ευρώ
• τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
• τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
• δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης