Τα «ηλεκτρονικά μάτια» των διωκτικών αρχών και των μυστικών υπηρεσιών είχαν εδώ και καιρό εντοπίσει και καταγράψει τον 40χρονο Ιρακινό, ως μέλος του ISIS. Τον είχαν ταυτοποιήσει μέσω βιομετρικών χαρακτηριστικών και τον αναζητούσαν.

Όταν τον εντόπισαν στο κέντρο της Αθήνας ενημέρωσαν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και την Εθνική υπηρεσία πληροφοριών. Σχεδόν ταυτόχρονα, για άλλους λόγους, είχε μπει στο στόχαστρο και του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών. Μέσω της επίσημης αλληλογραφίας, ελληνικών και ξένων υπηρεσιών, έγινε ξεκάθαρο ότι ο 40χρονος έπρεπε να «αποσυρθεί» καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς έκανε. Όπως είχε αποκαλύψει το zougla.gr, τα απανωτά ραντεβού του στην Αθήνα είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον των ελληνικών αρχών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το γεγονός ότι τα σχεδόν 900 πλαστά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του «Thakir M.» αλλά και τα υπόλοιπα σύνεργα για την πλαστογράφηση εγγράφων δεν ήταν αρκετά για την ελληνική δικαιοσύνη ώστε να κρατηθεί. Αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ. «Όταν τα στοιχεία και οι καταστάσεις «ωρίμασαν» προχωρήσαμε στην σύλληψη του» λέει στέλεχος των διωκτικών αρχών που ασχολήθηκε με την νέα προσαγωγή του 40χρονου στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης