Στη Λέσβο βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας o υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας έφτασε λίγο πριν από τις 10.00 στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης και αμέσως μετέβη στο Κέντρο Υποδοχής και Κράτησης Μεταναστών στη Μόρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το κέντρο, όπου έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα που είδε, αλλά και από τις υπηρεσίες που λειτουργούν εκεί.

Το απόγευμα φτάνει στη Λέσβο και η επίτροπος Cecilia Malmström, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τη Μετανάστευση, με την οποία θα επισκεφθεί και πάλι το Κέντρο στη Μόρια γύρω στις 4.00 το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Cecilia Malmström επισκέπτεται την Ελλάδα στις 21 και 22 Ιουλίου 2014 προκειμένου να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση τα μέτρα για την υποστήριξη των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο.

Ο κ. Κικίλιας θέλει επίσης να έχει και μια γενική εικόνα για τη Λέσβο, σχετικά με τα θέματα που αφορούν το υπουργείο του, και φυσικά στην ατζέντα του το πρωτεύον θέμα εκείνο της παράνομης μετανάστευσης και της έξαρσης που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το Κέντρο της Μόριας, ο κ. Κικίλιας είχε συνομιλία με αρκετούς μετανάστες, από τους οποίους άκουσε τα προβλήματα και τα παράπονά τους, τονίζοντάς τους ότι για τον λόγο αυτό βρίσκεται ο ίδιος στη Λέσβο.

Πηγή: lesvosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης