Το κέλυφος προστασίας του υποκόσμου της παραδημοσιογραφίας θρυμματίζεται… Οι σκιώδεις σχέσεις «εντιμότατων φίλων» που καλύπτονταν πίσω από επιχειρηματικές-εκδοτικές δραστηριότητες έρχονται στο προσκήνιο μέσα από μία δαιδαλώδη ύποπτη διαδρομή με επίκεντρο την αγοραπωλησία μετοχών κυριακάτικης εφημερίδας.

Το κύκλωμα των δημοσιογράφων εκβιαστών που αποκαλύφθηκε πρόσφατα φαίνεται να ακουμπά το «Πρώτο Θέμα» που έχει εμπλακεί σε ένα δίγλωσσο επικοινωνιακό παιχνίδι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία ξεκινά κάποια χρόνια πριν… Όταν ακόμη ο μυστηριώδης κ. Πάλλης, επιχειρηματίας-εφοπλιστής, κατείχε ή φαινόταν ότι κατείχε το 40% της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Το 2008 ο άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί ή φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλα όπως το Βατοπέδι, οι συμβάσεις με τον ΟΤΕ και οι προμήθειες όπλων της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε να πουλήσει τις μετοχές. Αγοραστής εμφανίζεται, όπως είχε γράψει το «Hot Doc» πριν από τρία χρόνια, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Αξία» Αντώνης Πίκουλας.

Η υπογραφή του μάρτυρα Παναγιώτη Μουσσά, που δημοσιεύτηκε στο hot doc

Το σχετικό έγγραφο ανασύρθηκε από το olympia.gr και κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Στο συμφωνητικό της αγοραπωλησίας των μετοχών που φέρει τον τίτλο «DEED OF TRANSFER OF SHARES» ο Αντώνης Πίκουλας φαίνεται να αποκτά 500 μετοχές από τον Αναστάσιο Πάλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοσίευμα του olympia.gr

Κάπου εδώ η ιστορία της αγοραπωλησίας των μετοχών αρχίζει να γίνεται ιδιαιτέρως… περίεργη. Μάρτυρες στο συμφωνητικό που συντάχθηκε για τη μεταβίβαση των μετοχών είναι ο Σωτήρης Πίκουλας, συγγενής του εκδότη της «Αξίας», και ο Παναγιώτης Μουσσάς, ένας εκ των πρωταγωνιστών της συμμορίας των δημοσιογράφων-εκβιαστών, ο οποίος προφυλακίστηκε την Παρασκευή. Ο 50χρονος δημοσιογράφος κατείχε σημαντικά πόστα ως σύμβουλος επικοινωνίας, ακόμη και στο πλευρό της πρώην γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου! 

Πρόκειται για έναν άνθρωπο-«κλειδί» σε μία κομβική υπηρεσία που μπορούσε να μπλοκάρει την είσπραξη προστίμων και φόρων από πρόσωπα που ελέγχονται επί χρόνια από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές και καταφέρνουν, ωστόσο, πάντα να ξεγλιστρούν. Να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Μουσσάς εμφανιζόταν έως και τον Νοέμβριο του 2015 ως σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Αξία».

Η ύποπτη αυτή αγοραπωλησία των μετοχών με την υπογραφή του φερόμενου ως «αρχι-εκβιαστή», που φαίνεται να βρίσκεται κάτω από όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, βάζει στο κάδρο το καθεστώς ιδιοκτησίας του «Πρώτου Θέματος». Σύμφωνα με το έγγραφο που κυκλοφορεί, το κόλπο στήθηκε μέσω offshore με έδρα τη Monrovia και η συναλλαγή ολοκληρώθηκε με τη μεταβίβαση της offshore.

Το «Πρώτο Θέμα» όμως «φιγουράρει» και στη δικογραφία των εκβιασμών. Ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Μουσσάς δηλώνει περιχαρής στην Αμαλία Κάτζου ότι έχει τη δυνατότητα να ανεβοκατεβάζει αναρτήσεις από την ηλεκτρονική του σελίδα.

Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας που «ξεσκέπασε» το κύκλωμα, ο Μουσσάς φέρεται να είχε αναφερθεί σε αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος της ΕΥΔΑΠ και της Τράπεζας Αττικής, τα οποία είχαν δημοσιευτεί σε κάποιες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και στο «Πρώτο Θέμα». 

Επίσης, η συνεργάτιδα της ΕΥΔΑΠ εμφανίζεται να ρωτά τους Μαυρίκο και Μουσσά αν έχουν στοιχεία για τον εκδότη της κυριακάτικης εφημερίδας Θέμο Αναστασιάδη, με τον Μαυρίκο να απαντά: «Έχω πολλά στοιχεία για αυτόν».




Σύμφωνα με την κατάθεση της ίδιας, η ανάρτηση αυτή «κατέβηκε έπειτα από παρέμβαση του Μουσσά, ο οποίος με τον τρόπο αυτόν έκανε επίδειξη της δύναμης που είχε στον χώρο». 
Τα στοιχεία βρίσκονται πλέον στα χέρια των ανακριτικών αρχών, οι οποίες καλούνται να ανακαλύψουν μέχρι πού είχαν φτάσει τα πλοκάμια του κυκλώματος των εκβιαστών και να «δουν» πίσω από τη «βιτρίνα»… 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης