Με γνώμονα τον «μαρτυριάρη» Ταχυδρομικό Κώδικα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών χαρτογράφησαν με ακρίβεια τετραγωνικού μέτρου τον τόπο διαμονής των πλουσιοτέρων Ελλήνων σε συνάρτηση με το δηλωθέν εισόδημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, αν οι φτωχότεροι Έλληνες ζουν στο Αγαθονήσι, στους Λειψούς, στη συνοριακή γραμμή του Νομού Καστοριάς αλλά και στο Πωγώνι Ιωαννίνων, οι πλουσιότεροι είναι συγκεντρωμένοι στο «γκέτο» των βορείων προαστίων της Αττικής, στο κεντρικό Κολωνάκι, στην παραθαλάσσια Βουλιαγμένη, στην Πυλαία και τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το μέσο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα που κατέγραψε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2011.


Αττική

Σύμφωνα με τα συνολικά στατιστικά στοιχεία που κατέγραψε το Υπουργείο Οικονομικών, από τις 5.681.280 φορολογικές δηλώσεις του 2011, το μέσο ετήσιο εισόδημα διαμορφώθηκε σε 20.202 ευρώ. Η λίστα αφορά αποκλειστικώς φυσικά πρόσωπα και όχι επιχειρήσεις.


Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός «φτωχών» περιοχών καταγράφεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στην Ευρυτανία, την Αιτωλοακαρνανία, τα Ιωάννινα, τη Λακωνία, την Καστοριά κτλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφορία, για πρώτη φορά, μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια Ταχυδρομικού Κώδικα ανά γεωγραφική περιοχή τι δηλώνουν οι πολίτες στην Υπηρεσία και στη συνέχεια να προχωρήσει σε ειδικές διασταυρώσεις και ελέγχους.


Πατήστε πάνω στην εικόνα 

Πατήστε εδώ για να δείτε τους πίνακες με τις πιο πλούσιες και τις πιο φτωχές περιοχές της χώρας.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης