Mετρητά στην τσέπη και τις αποσκευές τους καλούνται να έχουν μαζί τους όσοι Βρετανοί επιλέξουν την Ελλάδα ως προορισμό των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Η οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας είναι ενδεικτική του κλίματος ανασφάλειας και προβληματισμού που διαμορφώνεται στην Ευρώπη αναφορικά με την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αθήνα και τους διεθνείς πιστωτές της. Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν πως ενδεχόμενο Grexit θα συνοδευόταν από περιορισμούς στις αναλήψεις μετρητών μέσω ΑΤΜ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, το βρετανικό ΥΠΕΞ συμβουλεύει τους Βρετανούς να έχουν μαζί τους «αρκετά χρήματα ώστε να καλύψουν έκτακτες ανάγκες και τυχόν απροσδόκητες καθυστερήσεις». Την ίδια στιγμή, ταξιδιωτικοί πράκτορες στη νησιωτική χώρα επισημαίνουν πως τα χρήματα αυτά πρέπει να επαρκούν για τουλάχιστον 3-5 ημέρες. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν μαζί τους πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Από τη μεριά του ο ΕΟΤ διαβεβαίωσε τη βρετανική εφημερίδα ότι δεν τίθεται κανένα θέμα με το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης