To όνομα του δεύτερου Έλληνα που ανασύρθηκε νεκρός από το πλοίο «Norman Atlantic» δόθηκε στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κουφόπουλο, οδηγό φορτηγού, από τη Μελίκη Ημαθίας. Η σορός του έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο του Μπάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες η οικογένειά του επικοινώνησε με έναν άλλον οδηγό που ήταν μέσα στο καράβι, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ιταλίας, και τους είπε ότι μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν εντοπίσει τα ίχνη του. Δυστυχώς, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και ο 57χρονος βρίσκεται στη λίστα των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα λίστα διασωθέντων

Στη δημοσιότητα έδωσε λίγο μετά τις 11.20 το πρωί της Τρίτης το Υπουργείο Ναυτιλίας νέα λίστα των διασωθέντων από τη ναυτική τραγωδία του πλοίου «Norman Atlantic που στοίχισε τη ζωή σε 10 επιβάτες.

Η εν λόγω λίστα φέρεται να είναι η τελική, καθώς -όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του γραφείου Τύπου του ΥΕΝ- σε αυτή έχουν διασταυρωθεί από τις ιταλικές και ελληνικές Αρχές τα ονόματα των επιβαινόντων του μοιραίου πλοίου. 






Αλαλούμ με τον αριθμό των επιβατών

Από το βράδυ της Δευτέρας είχε γίνει γνωστό ότι στο «Norman Atlantic» επέβαιναν 478 άνθρωποι (422 επιβάτες και 56μελές πλήρωμα), ωστόσο οι ιταλικές Αρχές τονίζουν ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 427 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα 56 μέλη του πληρώματος, που έχουν μεταφερθεί στην ξηρά ή σε άλλα πλοία.

Την ίδια ώρα υπήρξε επίσημη ενημέρωση στο Yπουργείο Ναυτιλίας για τη λίστα των επιβαινόντων στο πλοίο «Norman Atlantic» από στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ. Σύμφωνα με αυτή, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 475 άτομα, εκ των οποίων 55 αποτελούσαν το πλήρωμα. Το υπουργείο από τη μεριά του είχε αναφέρει ότι στο «Norman Atlantic» επέβαιναν συνολικά 478 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες), εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Μαουρίτσιο Λούπι δήλωσε ότι δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων, καθώς υπήρχαν προκρατήσεις και ενδεχομένως ορισμένοι πολίτες τελικά να μην ταξίδεψαν με το «Norman Atlantic».

Eπίσης, όπως διευκρίνισε, πριν το καράβι ξεκινήσει το ταξίδι του προς την Ανκόνα, είχε μεσολαβήσει μία στάση στην Ηγουμενίτσα, όπου πιθανόν να αποβιβάστηκαν ορισμένοι επιβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε ξεκινήσει από Πάτρα με προορισμό την Ανκόνα, έχοντας προηγουμένως αγκυροβολήσει στην Ηγουμενίτσα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι εκπρόσωποι των ιταλικών Αρχών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν λίγο πριν από τις 19.00 το απόγευμα της Δευτέρας, διευκρίνισαν πως «από αυτούς που έχουμε βρει υπάρχουν άτομα που δεν ήταν καταγεγραμμένα στη λίστα των επιβατών».

Παρακολουθήστε τη συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας οδηγού που επέβαινε στο «Nortam Atlantic» και αποκαλύπτει ότι τρεις συνάδελφοί της που είχαν κοιμηθεί στα φορτηγά είναι νεκροί.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ χωρίς τέλος, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014, 09:57

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης