Το να αντιμετωπίζεις σε κάποια φάση της ζωής σου, μια  μικρότερη η μεγαλύτερη,  δυσχέρεια κινητική ή άλλη, δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο τα συναισθήματά σου και το δικαίωμά σου στη ζωή και τις απολαύσεις της. Κι  όμως στη σημερινή Αθήνα, ούτε το δικαίωμα της μετακίνησης , της προσβασιμότητας στα πεζοδρόμια δεν είναι δεδομένο για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Χωρίς ράμπες , με κάθε λογής εμπόδια πάνω , κατεστραμμένα ,ακατάλληλα ακόμα και για ρόδα ποδηλάτου, και οδηγοί που παρκάρουν παράνομα αφαιρούν κάθε δυνατότητα μετακίνησης και ασφαλούς διέλευσης . Ο Στέλιος Κιμπουρόπουλος είχε πει: «για να ξεκαθαρίσουμε κάτι… δεν γεννιούνται ανάπηροι οι άνθρωποι, αλλά οι κοινωνίες κατασκευάζουν αναπηρίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, δημοσιογράφος και υποψήφιος  δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» και τον Κώστα Μπακογιάννη και ο Γιάννης Οικονόμου, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη  «Νέα Αρχή», για να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα, κατέγραψαν σ ένα μικρό βίντεο, τις απερίγραπτες δυσκολίες  του κ Βασίλη Κωνσταντινόπουλου, κατοίκου της περιοχής, που στην προσπάθεια του, να φτάσει στον προορισμό του έβρισκε με το αμαξίδιο του, συνεχώς εμπόδια μπροστά του.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης