Για εμπαιγμό και πολιτική διγλωσσία καταγγέλλει την κυβέρνηση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη δημοσιοποίηση 47σέλιδης Ελληνικής πρότασης προς τους θεσμούς, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να δεσμεύεται να νομοθετήσει την επέκταση της διακίνησης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) και από τα σούπερ μάρκετ.

«Πρόκειται για πρωτοφανή κοροϊδία της κυβέρνησης προς το πρόσωπο των φαρμακοποιών, αφού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλες τις προεκλογικές και μετεκλογικές της δεσμεύσεις. Πόσο μάλλον, όταν ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, μια ημέρα μετά την κατάθεση της ελληνικής πρότασης προς τους εταίρους και λίγο πριν αυτή βγει στη δημοσιότητα, συνέχιζε τις διαβεβαιώσεις ότι τα ΜΥΣΥΦΑ θα πωλούνται αποκλειστικά από τα 11.000 διάσπαρτα ανά την επικράτεια ελληνικά φαρμακεία, που αποτελούν ένα υπερεπαρκές δίκτυο διανομής. Το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται είναι αν ο υπουργός συνέχιζε να ψεύδεται ενώ ήδη γνώριζε, ή απλά εξαπατήθηκε κι αυτός από την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει. Αν ισχύει το δεύτερο, τότε οφείλει να αντιδράσει με τον δέοντα τρόπο» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΦΣΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν τον εμπαιγμό και την πολιτική διγλωσσία της ελληνικής κυβέρνησης και δηλώνουν έτοιμοι για δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να εξευτελίσει τη φαρμακευτική περίθαλψη και να θέσει τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο» προσθέτει ο πρόεδρος του ΦΣΘ Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης