Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός – Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tις «καυτές» συνομιλίες οι οποίες εμπλέκουν τον πασίγνωστο τηλεπαρουσιαστή με το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών το οποίο εξαρθρώθηκε αποκαλύπτει η zougla.gr.

Από το σύνολο των συνομιλιών που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του τηλεαστέρα –όπως τουλάχιστον εκφράζονται από το περιβάλλον του- ότι δηλαδή ζητούσε όντως εισιτήρια για τους αγώνες του Ολυμπιακού.

Το πρόσωπο με το οποίο συνομιλεί –και φαίνεται να γνωρίζει καλά- αποτελεί ένας από τους βασικούς κρίκους της αλυσίδας εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και μέχρι σήμερα παραμένει ασύλληπτο καθώς φυγοδικεί. Από την άλλη μεριά δεν είχε θεσμικό ρόλο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και ως εκ τούτου θεωρείται δύσκολο να είχε τη δυνατότητα να προμηθεύει με τόσο «ακριβά» εισιτήρια στον παρουσιαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον πολλά ερωτηματικά εγείρονται από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνομιλίας, στις 17 Μαρτίου, γίνεται λόγος για «εισιτήρια» των 100 ευρώ που είναι τα «καλά», τα «ενισχυμένα».   

Από το προανακριτικό υλικό προκύπτει ότι ο τηλεαστέρας και ο κατηγορούμενος έκλεισαν δυο ραντεβού. Το πρώτο στις 14 Ιανουαρίου 2012 και το δεύτερο στις 17 Μαρτίου 2012 προκειμένου ο παρουσιαστής να προμηθευτεί ποσότητα κοκαΐνης την οποία συνθηματικά αποκαλεί –σύμφωνα και με την αστυνομία- «εισιτήρια».

Ο πρώτος σημαντικός διάλογος που καταγράφηκε από τον «κοριό» έλαβε χώρα στις 14 Ιανουαρίου του 2012, γύρω στις οκτώ το βράδυ.

Η πρώτη παραγγελία

Έχει ήδη προηγηθεί μια –μάλλον αδιάφορη- συνομιλία την ίδια ημέρα στις 17:55. Η συνομιλία που καταγράφηκε στις 20:03 και διήρκησε ένα λεπτό έχει ως εξής:

-Π: Παρουσιαστής, Ε: Έμπορος-

Ε: Έλα – (αναφέρεται το όνομα του παρουσιαστή) μου

Π: Γιάννη τι γίνεται καλά;

Ε: Καλά, καλά

Π: Δε μου λες, μπορούμε να βρεθούμε, λες;

Ε: Ε, τώρα είμαι γήπεδο βασικά.

Π: Α… Να σου πω κατά τις 21:30 θα έχεις τελειώσει;

Ε: Πιστεύω ναι.

Π: Ωραία μιλάμε. Εγώ 21:15 τελειώνω.

Ε: Ωραία.

Π: Θα είμαστε στα τηλέφωνα, εντάξει; Δύο θέσεις για τη θύρα εγώ θέλω άμα βρεις (εννοεί ναρκωτικά).

Ε: Ναι, ναι.

Γύρω στις 21:20 οι δύο άντρες ξαναμίλησαν. Η κλήση διήρκησε μόλις 44 δευτερόλεπτα, με τον παρουσιαστή να πληροφορείται από τον έμπορο ότι το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί σε 20 λεπτά στο σημείο που, όπως του λέει, είχαν βρεθεί και την τελευταία φορά.

Πράγματι, μετά από 20 λεπτά, στις 21:47 για την ακρίβεια, ο παρουσιαστής τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο και τον πληροφόρησε ότι βρίσκεται στο παρκινγκ που είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν.

«Είμαι με το μεγάλο δεν είμαι με το μικρό» του λέει χαρακτηριστικά εξηγώντας με ποιο αυτοκίνητο βρίσκεται στο σημείο.

Ε: Κάτσε, περίμενε στο ΙΚΕΑ δε λέμε;, τον ρωτάει ο μεγαλέμπορος.

Π: Λίγο πιο κάτω είμαι.

Ε: Έγινε έρχομαι, έρχομαι.

Π: Έχω σταματήσει με αλαρμ με το ΒΜW Χ5.

Το δεύτερο ραντεβού

Η δεύτερη επικοινωνία μεταξύ παρουσιαστή και προμηθευτή, έλαβε χώρα στις 17 Μαρτίου του 2012, δύο μήνες δηλαδή μετά την πρώτη επικοινωνία.

Αυτή τη φορά, η συνομιλία είναι πολύ πιο σύντομη. Άκρως αποκαλυπτική όμως.

Ο παρουσιαστής τηλεφώνησε στο φυγόδικο κατηγορούμενο στις 18:20:

Π: Έλεγα μήπως έβλεπα τον Ολυμπιακό. Κάνα εισιτήριο;

Ε: Ναι, ναι.

Π: Τι ώρα μπορείς, δύο εισιτήρια θέλω εγώ τώρα.

Ε: Είναι τα δύο τελευταία.

Π: Των 60;

Ε: Όχι, των 100.

Π: Α είναι εκεί;

Ε: Ναι, είναι το ενισχυμένο. Είναι τα καλά.

Τελικά, το ραντεβού πραγματοποιείται γύρω στις 20:30, όχι πολύ μακριά από το κεντρικό κτήριο του Ο.Π.Α.Π., στον παράδρομο της εθνικής οδού, στο ύψος του Περιστερίου.  

Διαβάστε την επίμαχη συνομιλία 


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης