Η ιστορία ενός σύγχρονου «Τομ Σόγιερ», μόλις 8 ετών, έχει συγκλονίσει την Κρήτη. Ο μικρός Αλβανός, έφυγε από το σπίτι του στο Χαϊδάρι Αττικής, πήγε στον Πειραιά και από εκεί ταξίδεψε με πλοίο μέχρι το Ηράκλειο, με μοναδικό στόχο να βρει τον πατέρα του.

Το παιδί, εγκαταλελειμμένο από τη μητέρα του, και χωρίς χρήματα στις τσέπες, περιπλανήθηκε για τρεις ημέρες στους δρόμους του Ηρακλείου, αναζητώντας κάποια πληροφορία για το που βρίσκεται ο πατέρας του. Όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν αδύνατο να τον δει, βρήκε προσωρινό «καταφύγιο» στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, όπου ζητιάνευε χρήματα από τους περαστικούς για να βγάλει τα χρήματα της επιστροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον οκτάχρονο εντόπισαν λιμενικοί, όταν πήγε στο εκδοτήριο εισιτηρίων για να αγοράσει το εισιτήριο της επιστροφής με πλοίο στον Πειραιά. Στους άνδρες του λιμενικού, ανέφερε ότι η μητέρα του τον εγκατέλειψε μετά το χωρισμό με τον πατέρα του, και δεν έχει κανέναν άλλο συγγενή. Ο μικρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εξετάστηκε από γιατρούς.

Ήδη, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, αλλά και η πρόνοια για την υπόθεση του οκτάχρονου παιδιού, που ανέλαβε να του βρει στέγη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης