Οκτώ άτομα συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ αναρχικών και ακροδεξιών στα Χανιά. Οι επτά αντιμετωπίζουν την κατηγορία της εξύβρισης και απειλής, ενώ ένας κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Και οι οκτώ θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ατμόσφαιρα στα Χανιά τις τελευταίες εβδομάδες είναι δυναμιτισμένη, με αφορμή φασιστικές επιθέσεις που γίνονται εις βάρος μεταναστών, αλλά και πολιτών που τους στηρίζουν.

Όλα ξεκίνησαν χθες, όταν συναντήθηκαν στο κέντρο των Χανίων μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης και αντιεξουσιαστές. Οι μεν μοίραζαν έντυπα κατά του νομοσχεδίου για τη μονιμοποίηση των μεταναστών, ενώ οι δε μοίραζαν φυλλάδια για τις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μεταξύ των δύο ομάδων υπήρξαν αρχικά αντεγκλήσεις και μικροεπεισόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα, έφτασαν στο σημείο κι άλλα άτομα του αναρχικού χώρου, τρέποντας σε φυγή τους ακροδεξιούς, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο σε κοντινό μπαρ. Η ένταση κορυφώθηκε, όταν ακροδεξιός έβγαλε μαχαίρι και απείλησε τους αντιεξουσιαστές.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία και εισαγγελέα, σε μια προσπάθεια να επιβληθεί τάξη και να μην πάρουν διαστάσεις τα επεισόδια.

Τελικώς και μετά από διαπραγματεύσεις, όσοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το μπαρ αποχώρησαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη οκτώ ακροδεξιών, εις βάρος των οποίων είχαν υποβληθεί μηνύσεις.

Διαβάστε επίσης:

Μικροεπεισόδια στο κέντρο των Χανίων
, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010, 00:17.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης