Επίθεση, με άρωμα τρομοκρατίας, στις 04:15 τα ξημερώματα, κατά του ΑΤ Κορυδαλλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες, τουλάχιστον τρία άτομα, βγήκαν από το πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το αστυνομικό τμήμα, πέταξαν χειροβομβίδα προς το μέρος του, η οποία δεν εξερράγη και γάζωσαν με σφαίρες το φυλάκιο και το παράθυρο του γραφείου του αξιωματικού υπηρεσίας.

Από θαύμα δεν τραυματίστηκε ο ειδικός φρουρός, που βρισκόταν μέσα στο φυλάκιο.

Μετά την επίθεση, οι δράστες διέφυγαν πεζή από τα γύρω στενά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τόπο του συμβάντος έφτασαν από την πρώτη στιγμή πυροτεχνουργοί, οι οποίοι απομάκρυναν την χειροβομβίδα και την έθεσαν εκτός λειτουργίας.

Ήθελαν να σκοτώσουν

Οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Μέχρι τώρα, έχουν εντοπιστεί 10 κάλυκες στο σημείο, από όπλο 9 mm. Η βλητική εξέταση θα ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται για υποπολυβόλο ΜΡ5 ή πιστόλι.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Βασίλης Τσιατούρας, βρίσκεται στην περιοχή, που έχει αποκλειστεί από την ώρα της επίθεσης και προΐσταται των ερευνών.

Τρεις οπές βολής υπάρχουν στο τζάμι του φυλακίου και άλλα τρία ίχνη πυροβολισμού πάνω από το παράθυρο του γραφείου του αξιωματικού υπηρεσίας, που βρίσκεται στο ισόγειο. Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες, η χειροβομβίδα ήταν ανατολικής κατασκευής, επιθετικού τύπου.

Τρομοκρατικό χτύπημα;

Όλα τα στοιχεία, συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το στοιχείο, ότι τη διερεύνηση του συμβάντος έχει αναλάβει αποκλειστικά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Λίγο μετά τις 5:00 τα ξημερώματα, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα “Τα Νέα” και ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη της επίθεσης αναλαμβάνει ο «Επαναστατικός Αγώνας». Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, η ανάληψη ευθύνης με τηλεφώνημα δεν ταιριάζει στον τρόπο που μέχρι τώρα ενεργεί η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση, ωστόσο ο χρόνος που έγινε το τηλεφώνημα, 45 λεπτά δηλαδή μετά το χτύπημα, δεν επιτρέπει στην ηγεσία της Αστυνομίας να απορρίψει το σενάριο.

Η επίθεση, αναφέρουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, είναι ίδια ακριβώς με εκείνη που είχε γίνει πριν από δυο χρόνια στο 2ο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας. Η μοναδική διαφορά, είναι ότι τότε οι δράστες, είχαν χρησιμοποιήσει μοτοσικλέτα.  

(Πρώτη καταχώρηση: 3 Φεβρουαρίου, 05:23)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης