Περισσότεροι από 20.000 δρομείς συμμετείχαν στον 6ο Ημιμαραθώνιο, που αποτελεί το μεγάλο αθλητικό γεγονός της άνοιξης για την πρωτεύουσα.

Την εκκίνηση έδωσε στις 09.00 το πρωί, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο. Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων επιβεβαιώνει τη δυναμική του θεσμού και τον καθιερώνει στη δρομική κοινότητα διεθνώς. Πέραν της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου, διεξήχθησαν αγώνες 5 και 3 χιλιομέτρων καθώς και αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά και ΑμεΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νικητής του 6ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ήταν ο Γιάννης Ζερβάκης και με διαφορά λεπτού έφθασε ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος και από τις γυναίκες η Ουρανία Ρεμπούλη.

Στα τρία χιλιόμετρα, πρώτος από τους άνδρες ο Γιώργος Μίνος και από τις γυναίκες η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου.

Πέραν της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου, διεξήχθησαν αγώνες 5 και 3 χιλιομέτρων καθώς και αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά και ΑμεΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Γιάννης Ζερβάκης

Ουρανία Ρεμπούλη

Η εκκίνηση του 6ου Ημιμαραθωνίου 2017 από τον Γ. Καμίνη:

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 5 χιλιομέτρων δόθηκε στις 11.45 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος, στο ύψος της οδού Όθωνος και οι αθλητές θα τερματίζουν επί της λεωφόρου Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 3 χιλιομέτρων δόθηκε στις 9.10 το πρωί επί της λεωφόρου Βασ. Σοφίας, στο ύψος της οδού Νεοφύτου Δούκα και οι δρομείς τερμάτιζαν επί της λεωφόρου Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Τέλος, η εκκίνηση του Αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά και ΑμεΑ δόθηκε στις 9.35 π.μ. στο ύψος της διασταύρωσης της οδού Ριζάρη με τη λεωφόρο Βασ. Σοφίας με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Αμαλίας και τερματισμό μπροστά στην πλατεία Συντάγματος.

Εκτός του 6ου Ημιμαραθωνίου έγιναν: Αγώνας Δρόμου 5χλμ, Αγώνας Δρόμου 3χλμ και Αγώνας 1000μ για Παιδιά ΑμεΑ & Special Olympics.

Πολλοί Αθηναίοι κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουν τους δρομείς καθώς ο καιρός ήταν με το μέρος τους.

Για την ομαλή διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πηγή φωτό: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης